Uutiset

Pelitilien tiedot varastettujen luottokorttien arvoisia

Kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus kehittää jatkuvasti uusia keinoja, joilla se yrittää huijata sekä yrityksiä että yksityisiä henkilöitä. Yksi huijausmuodoista on virtuaaliomaisuuden varastaminen.

Esimerkiksi World of Warcraft on massiivinen, maailman suosituin verkkopeli, jota pelaa jo noin kymmenisen miljoonaa ihmistä eri puolilla maapalloa.

Peli on luonut markkinat arvokkaille peli-identiteeteille. Näillä voi olla hallussaan runsaasti pelin sisäistä omaisuutta, kuten valuuttaa, aseita, loitsuja ja muita pelin etenemisessä tarvittavia apuja.

Krakkerit varastavat haittaohjelmien avulla pelitilien tiedot ja myyvät sitten virtuaalisen omaisuuden oikeaa rahaa vastaan.

Pelitietojen varastamiseen käytetään usein troijalaisia, mutta muitakin haittaohjelmia voidaan käyttää. Esimerkiksi WoW-troijalainen on suunnattu World of Warcraft -pelin pelaajien tietojen keräämiseen.

– Ikävä kyllä virtuaaliomaisuuden varkaudet ovat Suomessakin jo arkipäivää. On ihan ällistyttävää, miten paljon pelitroijalaisia on olemassa. Päivittäin ilmenee jokin uusi muoto, tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo.

Hyppösen mukaan troijalainen pääsee livahtamaan käyttäjän koneelle esimerkiksi niin, että toijalainen naamioidaan ohjelman päivitykseksi tai apuohjelmaksi. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020