Uutiset

Pelkosen tuomiopäivän pasuuna epävireessä

Mielenkiinnolla luin riihimäkeläisen T. Pelkosen yleisönosastokirjoituksen Etsikkoajan puheita ja ilmiöitä (HäSa 11.8.)

Pelkosen mukaan Venäjän vallanpitäjät ovat käyttäytyneet huonosti ja: nyt Luoja vastaa luonnon kautta savulla, tulella ja kuolemalla. Näin julistaa Pelkonen Jumalan nimissä.

Voisiko hän kertoa, mitä pahaa ovat tehneet maailman miljoonat nälkää näkevät, tulvien, mutavyöryjen ja sotien uhrit, kun heitä rangaistaan nälällä ja kuolemalla?

Pelkosen mukaan Venäjällä ortodoksikirkko teki maallisen vallan kanssa liiton, jonka voimin se vainoaa todellista kristillisyyttä ja vastustaa evankeliumia, jota väittää edustavansa.”

Kysyisinkin Pelkoselta, mitä se ”todellinen kristillisyys” on? Onko se sitä, että väitämme olevamme todellisia kristittyjä ja langetamme Jumalan nimissä tuomioita toisille ihmisille?

Pelkonen toteaa olevan hyvä, että meitä ravistellaan. Kysynkin, kuinka häntä on ravisteltu? Vai kokeeko hän hyväksi sen, että muita ihmisiä on ravisteltu, vai onko hän mielestään saanut kirjoituksellaan ravistella Venäjää?

Varmaankin Kremlissä nyt vavistaan.

Ymmärtääkseni raamatun mukaan tuomiovalta on yksin Jumalalla. En usko hänen luovuttaneen sitä yhdellekään ihmiselle, olkoonkin tämä mielestään kuinka kirkasotsainen tahansa tai tuntekoon itsensä kuinka nuhteettomaksi, tahrattomaksi, tai erinomaisen hyväksi ja pyhäksi.

Jeesus käski aikoinaan synnittömien heittää ensimmäisen kiven, kun he toivat hänen luokseen aviorikoksesta kiinni saadun naisen. Tuossa tilanteessa ei lentänyt yhtään kiveä, vaan tuomitsijat luikkivat toinen toisensa jälkeen hiljaisina pois.

Jeesuksen aikana Siiloassa kaatui torni ja sen alle kuoli kahdeksantoista ihmistä.

Heistä Jeesus sanoo: ” Luuletteko, että he olivat syyllisemmät kuin kaikki muut ihmiset, jotka Jerusalemissa asuvat? Eivät olleet, sanon minä teille.”

Ehkä jokaisen tuomiopäivän pasuunan olisi syytä muistaa nuo Jeesuksen sanat Luukkaan evankeliumista.

Upe Poutiainen

Janakkala

Päivän lehti

28.1.2020