Uutiset

Pellavamarkkinoilla nautitaan sahdista ja naiskauneudesta

Lammin Pellavamarkkinoilla paneudutaan tänä vuonna ympäristöasioihin. ”Yhdessä ympäristön parhaaksi” -teema näkyy kesäkuun 18. päivänä järjestettävillä markkinoilla diaesitysten ja luentojen muodossa. Myös alan yrittäjät esittelevät markkina-alueella muun muassa tuuli- ja aurinkovoiman mahdollisuuksia.

Ympäristöasioiden ja myyntikojujen kiertelyn lisäksi Pellavamarkkinoilla riittää paljon muutakin nähtävää ja tehtävää.

Markkinoilla paljastetaan vuoden lammilainen tuote sekä kisaillaan hirrensyöksyssä ja muissa kenttäpeleissä. Lammin kirkonkylän ympäri ajelee markkinapäivänä traktori, jonka peräkärryyn voi hypätä ilmaiselle maisemakierrokselle.


Vanhat silmälasit kiertoon

Kahdeksan Hämeen Neito -finalistia esittäytyy Pellavamarkkinoiden päälavalla. Hämeen Sanomien ja Mallitoimisto Model Acen järjestämän kilpailun voittaja valitaan samana iltana Hämeenlinnassa Sokos Hotel Vaakunassa. Markkinatunnelmaa pitävät yllä myös Turkka Mali ja J.P. Jetsu.

Markkinoilla valitaan Lammin sahtimestari, joka edustaa Lammia sahdin valmistuksen SM-kisoissa Isojoella elokuussa. Myös yleisö pääsee tekemään lähempää tuttavuutta sahdin kanssa perinteisessä sahtiteltassa. Markkinoiden ajan Lammin kirkko sekä Pellava- ja Sahtimuseo ovat avoinna yleisölle, ja Hakkalan koululla voi käydä ihailemassa neljän lammilaisen taiteilijan näyttelyä.

Pellavamarkkinat järjestävä Lammin Lions Club toivoo, että markkinavieraan kaivavat mukaansa vanhat silmälasit kaappien pohjilta. Silmälasit lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020