Uutiset

Pellehousut eivät korkeuksissa tutise

Kokemuksesta jokainen tietää, miten paljon sattuu läsähtäminen veteen, jos tulee hypänneeksi väärään asentoon kesämökin laiturilta. Siksi pellehypyt herättävät kahta suurempaa hämmästystä.

Pellehyppyjen SM-showssa Riihimäen maauimalassa sunnuntaina hurjapäiset pellet keikkuivat viisi ja kymmenen metriä korkeissa hyppytorneissa ja hyppivät alas veteen mukkelis makkelis. Silti kasvoilla säilyi iloinen virne.

Mikä on pelletiimin salaisuus, maailman korkein kipukynnyskö?

-Ei suinkaan. Tietysti laskeutuminen voi sattua, jos hyppy ei täysin onnistu. Silti tärkein on oikea tekniikka, joka tietysti on suuri salaisuus, kertoo pelle Aimo Annos.

Pellemäisillä taiteilijanimillä esiintyvät hurjapäät ovat kuitenkin halukkaita jakamaan salaisuutensa myös kesäuimareiden kanssa. Kannattaa molskahtaa veteen niin, että ennen vartaloa käsi tai jalka osuu pintaan ja rikkoo veden pintajännitteen. Tällöin veteen laskeutuminen tuntuu pehmeämmältä.


Fanista tuli yksi pelleistä

Pelletiimin nuorin jäsen, Niilo Notkea, on vasta kuusitoista, mutta tekee jo hurjia temppuja siinä missä muutkin. Hänen bravuurinsa on hypätä pyörän kanssa kymmenestä metristä veteen.

-Tiimiin pääseminen oli pitkäaikainen haaveeni, joka toteutui viime syksynä. Olin lapsesta asti käynyt katsomassa tämän porukan esityksiä, kertoo Notkea.

Tiimin pitkäaikaisimmat jäsenet ovat ehtineet tehdä pellehyppyjä jo 25 vuotta. Kokemusta on siis jo sen verran, ettei hyppely varsinaisesti pelota, mutta esiintyjät myöntävät, että pientä jännitystä on ilmassa aina ennen näytöstä.

-Okei, heitä minut viidellä voltilla alas. Onko hyvä idea? Kysyy yksi pelleistä yleisöltä, ja yleisö hurraa.

Lapsia vinhat hypyt naurattavat, ja arkajalkaista aikuista melkein pelottaa. Pellet kuitenkin rauhoittelevat, etteivät temput suinkaan ole hengenvaarallisia. Kaikki hypyt ovat tarkkaan harkittuja, vaikka saattavat ulospäin näyttää holtittomilta.

-Viidestä metristä voi tulla alas melkein miten päin vain ilman että se olisi kovin vaarallista, sanoo pelle Verneri Vetelä.

Kymmenestä metristä ei kuitenkaan kannata esimerkiksi selälleen molskahtaa, koska se tekisi pahaa jo sisäelimillekin. Kaikkia hyppyjä harjoitellaankin aina ensin matalammilta tasoilta hyvän aikaa.

Joskus toki tulee pieniä naarmuja, etenkin jos pellet joutuvat tuuramaan toisiaan hypyissä, jotka eivät ole ihan omia ykkösnumeroita, mutta pellet eivät pienistä hätkähdä. (HäSa)