Uutiset

Peltipoliisin salamavalo räpsyy entistä useammin

Automaattisella liikennevalvonnalla mitattujen liikennerikkomuksien määrä on lisääntynyt alkuvuoden aikana lähes kymmenen prosenttia.

Poliisin tilastoinnin mukaan seuraamuksia aiheuttaneita rikkomuksia on tallentunut kameroihin 286 000, kun viime vuonna samaan aikaan lukumäärä oli 261 000.

Kameravalvontaa ei ole lisätty, joten kasvu selittyy muilla seikoilla.

-Tämä on aika yllättävää. Näyttää vähän siltä, että kuri olisi höltymään päin tien päällä, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta päättelee.

Ihalaisen mukaan liikennerikkomusten määrässä tapahtuu aaltoliikettä. Nousukausi lisää huolimattomuutta liikenteessä.

-Ihmiset ajelevat silloin vähän huolettomammin. Lisäksi liikenteen määrä on kasvanut.


Kamerahankinnat jäissä

Vielä alkuvuonna uutisoitiin automaattisten liikennevalvontakameroiden lisäämisestä. Kamerahankinnat ovat nyt kuitenkin jäissä. Heikki Ihalaisen mukaan syynä ovat poliisiin kohdistuvat säästöt.

-Uusia tolppia ei ole tänä vuonna tullut yhtään, eikä ehkä tulekaan ihan heti raha-asioiden takia. Liikennevirasto on tehnyt aiemmin päätöksen tämän vuoden lisäyksistä, mutta tilanne on nyt vaiheessa.

Säästöt ovat vaikuttaneet myös henkilöstön määrään. Esimerkiksi liikenneturvallisuuskeskuksista eläkkeelle jääneiden virkoja ei ole täytetty. Myös keskuksissa työskenteleviä siviilipalvelusmiehiä on vähennetty.

Automaattiset liikennevalvontatolpat ja valvonnan automatisoituminen eivät kuitenkaan ole suoranaisesti vieneet poliisimiesten työpaikkoja.

-Eivät tolpat korvaa mitään, mutta ei sinne lisääkään porukkaa ole tullut, Ihalainen sanoo. (STT)