Uutiset

Peltosaaren lähiöstä halutaan ekotehokas ja vetovoimainen

Peltosaaren kaupunginosan arvostusta halutaan nostaa ja liittää se tiiviimmin osaksi Riihimäen liike-elämän keskusta. Peltosaaresta on tarkoitus tehdä paitsi ekologisesti tehokas, myös lisätä alueen palveluntarjontaa ja tehdä laajamittainen perusparannus alueen vuokra-asuntoihin. Samalla vuokra-asuntojen määrää supistetaan.

Peltosaari-projektin projektipäällikön Irene Väkevä-Harjulan mukaan uudistuksella halutaan lisätä lähiön vetovoimaa. Hän muistuttaa, että Peltosaari on osa pääkaupunkiseutua ja metropolialuetta, sillä junalla pääsee Helsinkiin reilussa puolessa tunnissa.

-Haluamme liittää myös Peltosaaren puoleisen alueen osaksi keskustaa. Käytännössä se voisi onnistua rakentamalla alikulku tai ratapihan ylittävä vihersilta, visioi Väkevä-Harjula.

Kaupungin vuokra-asunnot aiotaan korjata uuteen uskoon. Jotkut taloista ovat Väkevä-Harjulan mukaan niin rapistuneita, että parvekkeet ovat vaarassa pudota omia aikojaan.

Asukkaiden kannalta laajamittainen kunnostusurakka tarkoittaa sitä, että remontin ajaksi talosta on muutettava pois. Projektipäällikkö kuitenkin rauhoittelee, että kaikille löytyy varmasti väliaikaisasunto.

Toistaiseksi on väläytelty ideaa, jossa korkeat betonikerrostalot korvattaisiin kokonaan uusilla, matalemmilla ja pääasiassa puusta tehdyistä rakennuksilla. Ikkunat sijoitettaisiin etelään päin ja piha-alueita voitaisiin hyödyntää entistä tehokkaammin.

-Kattoterasseille voisi istuttaa yrttejä ja muita kasveja. Olisi myös hienoa saada joistakin osista kokonaan autottomia.

Peltosaaren kehitystä voi seurata osoitteessa www.peltosaari.net. (HäSa)

Päivän lehti

28.2.2020