Uutiset

Peltosaaressa oma kyläjuhla siivouspäivänä

Riihimäen Peltosaaren kaupunginosassa vietetään ensi lauantaina eli 24. toukokuuta kyläjuhlaa.

Päivä alkaa Peltsin palstaviljelyn yhteisöllisillä istutustalkoilla lapsille ja nuorille kello 9-12. Viljelemään ovat tervetulleita kaikki riihimäkeläiset lapset ja nuoret, ja toiminta jatkuu koko kesän.

Mukaan on hyvä varata mylläämiseen sopivat vaatteet, kengät ja hanskat. Istutusvälineet ja siemenet tuodaan paikalle valmiiksi.

Torikausi alkaa kirpputoreilla

Varsinainen kyläjuhla käynnistyy kello 12, jolloin vietetään Peltosaaren torikauden avajaisia ja osallistutaan samalla valtakunnalliseen siivouspäivään. Siivouspäivän kunniaksi pannaan vanha tavara kiertämään: kuka tahansa voi pystyttää Peltosaaren alueelle oman ilmaisen myyntipisteen.

Myyntipaikka pitää rekisteröidä siivouspäivän sivustolla www.siivouspaiva.com. Sen jälkeen mukaan tarvitaan oma pöytä, vaaterekki tai muu sopiva myyntialusta.

Ompelukerhossa tuunataan

Peltosaari-seuran kierrätyksen tiloissa (Telluskatu 1) järjestetään Suomen Muotoilukasvatusseuran ompelukerho kello 12-16.

Seura muuttaa kesäksi Suomen Lasitehaan alueelle. Kerhossa korjataan ja tuunataan vanhasta uutta. Käytettävissä on laitteiden, kierrätyskankaiden ja muiden tarvikkeiden lisäksi ammattitaitoiset ohjaajat sekä alan kirjallisuutta ideoiden etsijöille.

Kello 12-14 ohjelmassa on myös liikuntaa kaikenikäisille. Peltosaaren koulun kentällä pääsee muun muassa kokeilemaan jousiammuntaa.

Tellustorin kulmille kurvaa kaupungin liikuntapalveluiden liikuntavaunu. Sen mukana on liikuntavälineiden lisäksi pienpelejä. Liikunnanohjaaja tarjoaa taukojumppaa myyjille ja muulle torikansalle.

Tapahtuman järjestelyistä päävastuun kantavat LiiKuTa-hanke ja Peltosaari-projekti. (HäSa)

Asiasanat