Uutiset

Pennasen luistelukoulu… kokoaa junioreita

Hämeenlinnalainen jääkiekkovalmentaja Antti Pennanen aloittaa luistelukoulun jääkiekkojunioreille. Personal Hockey Coachingin luistelukoulu toteutetaan kahdessa ikäryhmässä. Ryhmät kokoontuvat ensimmäisen kerran Hakio-hallissa 18.3. (vuosina 2000–2003 syntyneet) ja 20.3. (vuosina 1996–1999 syntyneet). Harjoitukset alkavat molemmilla ikäryhmillä kello 14.45.

Luistelukoulun opetus sisältää kuusi tapahtumaa oheisharjoituksineen sekä luistelun kuvauksen, josta pelaaja saa kirjallisen palautteen. Harjoituksissa käydään läpi luistelun eri osa-alueita ja annetaan junioreille palautetta ja neuvoja luistelun parantamiseen.

Pennanen tarjoaa ammattimaista yksilövalmennusta junioreiden oman joukkuetoiminnan tueksi. Luistelukoulun toisena vetäjänä on luistelu- ja fysiikkavalmentaja Jukka Lehto, joka on toiminut muun muassa Mikael Granlundin henkilökohtaisena valmentajana sekä Suomen pikaluistelumaajoukkueen valmentajana.

Pennanen sanoo luisteluvoiman ja monipuolisen luistelutaidon olevan avaintekijöitä menestymisessä, kun pelaaja astuu uudelle tasolle ja totuttelee yhä kovempaan pelitempoon. Hän korostaa, että yksilövalmennuksen tavoitteena on tarjota tukea harjoitteluun ja pelaamiseen seurajoukkueessa tai maajoukkueessa pelaajan henkilökohtaiset vahvuudet ja kehityskohteet huomioiden.

– Joukkuetoiminta luo perustan kehittymiselle, mutta menestyminen vaatii myös laadukasta ja suunnitelmallista omatoimista harjoittelua, Pennanen muistuttaa.

Pennasen mukaan yksilövalmennus sopii erityisesti tavoitteelliselle juniorille. Hän uskoo yksilövalmentajien roolin korostuvan tulevaisuudessa myös Suomessa.

– Esimerkiksi Kanadassa pelaajat ovat käyttäneet henkilökohtaisia valmentajia jo vuosikausien ajan pysyäkseen mukana yhä kovenevassa kilpailutilanteessa. Yksilövalmentajat vetävät luisteluharjoitusten lisäksi muun muassa erilaisia taitoklinikoita ja fysiikkaharjoituksia.

Myös Pennasen palveluihin kuuluu luistelukoulun lisäksi pelitaito-, pelikäsitys- ja fysiikkavalmennusta.

Lisää tietoa luistelukoulusta löytyy nettiosoitteesta www.personalhockey.fi. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020