Uutiset

Performanssitaiteilija tukee pääministeriä

Haluttaisiko suudella brittien pääministeri Tony Blairia? Performanssitaiteilija Mark McGowania ainakin haluttaa. Hän haluaa lähestyvien parlamenttivaalien kunniaksi suudella pääministerin valokuvaa kahdeksan tuntia yhteen menoon.

McGowan, joka aiemmin on muun muassa ottanut kaksi viikkoa kestäneen papukylvyn päänsä makkaroilla koristelleena, kertoo pitävänsä Blairia parhaana vaihtoehtona pääministeriksi.

– Annan Blairin kuvalle vain pikkupusuja. Mitään pitkiä suudelmia paikalla ei tulla näkemään, kertoo taiteilija, joka vetää performanssinsa pääministerin virka-asunnon ulkopuolella osoitteessa Downing Street 10.

– Oppositio on ahdistellut pääministeriä rajusti viime aikoina, joten haluan osoittaa hänelle vähän hellyyttä. Olen harjoitellut, ja testitulosten mukaan pystyn suutelemaan pääministerin kuvaa 200 kertaa minuutissa, iloitsee McGowan.

Jos performanssitaiteilijan kunto kestää, hän ehtii testitulosvauhdillaan suudella pääministerin valokuvaa lähes 100 000 kertaa.

STT

Bono punkkaa Bill Gatesin luona

Irlantilaisen U2-yhtyeen solisti ei Amerikan Seattlessa keksi kuin yhden mahdollisen paikan yöpyä. Bono yöpyy Microsoft-guru Bill Gatesin luona. Herroja yhdistää hinku auttaa maailman köyhiä ja helpottaa köyhien maiden velkataakan keventämistä.

Rockmusiikin klassikko U2 on parhaillaan maailmankiertueella. Eräs Seattlen konsertin haltioituneista kuulijoista oli Bill Gates.

– Olin yksi konsertin 20 000 kiljuvasta fanista, maailman rikkain mies myöntää ja kertoo oppineensa tuntemaan Bonon erilaisten hyväntekeväisyyshankkeiden yhteydessä.

Konsertin jälkeen Gates Ja Bono viihtyivät Seattle yössä.

– Me uskomme siihen, että kehitysmaiden auttamiseksi on tehtävä enemmän kuin nyt tehdään. Ja uskokaa pois, Bonolla on tässä asiassa runsaasti vaikutusvaltaa, Gates kehuu.

STT

Päivän lehti

25.1.2020