Uutiset

Perintövero tulisi poistaa

Ruotsissa Göran Perssonin edellinen sosiaalidemokraattinen hallitus poisti perintöveron kokonaan kuusi vuotta sitten. Näin tulisi tehdä myös Suomessa.

Perintövero koskettaa eniten tavallisia keskituloisia perheitä, joissa tavanomaista melko vähäistä omaisuutta kuten asunto-osake, omakotitalo tai kesämökki siirtyy seuraavalle polvelle.

Hyvin varakkaita perinnön jättäjiä perintövero koskettaa harvemmin, koska isot omaisuudet siirretään seuraavalle polvelle yleensä pitkäjänteisen ja taitavan verosuunnittelun avulla.

Epäoikeudenmukaiseksi perintöveron tekee se, että se toiseen kertaan verottaa omaisuutta, joka on saatu kasaan kertaalleen verotettuja nettotuloja säästämällä. Jos perintöveroa, jonka tuotto valtiolle on noin 450 miljoonaa euroa, ei pystytä kerralla poistamaan, perinnön veroton alaraja tulisi nostaa tuntuvasti, ainakin 100 000 euroon.

Vaalit lähestyvät. Suomessa vain kokoomuspuolue on selvästi liputtanut perintöveron poiston tai tuntuvan helpotuksen puolesta.

Mutta onko kateus Suomen sosiaalidemokraateilla niin suurta, että he eivät voi toimia kuten demarit Ruotsissa. Toivottavasti SDP myös Suomessa ja kepu ottavat perintöveron poiston ohjelmaansa, sillä eniten kyseinen vero koskettaa tavallisia keskituloisia palkansaajia.

Hyöty lapsille

Hämeenlinna

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic