Uutiset

Persoonallisia piipahduspaikkoja

Jos vielä on hakusessa, mitä kesälomalla tekisi, apua on saatavilla. Tuore kirja 123 erikoista matkakohdetta Suomessa tarjoaa vinkkejä kotimaan matkailuun. Teoksessa on esitelty kotimaan kummajaisia, joihin ei eksy sattumalta.

Kirjan takakansi lupaa paljon, mutta kun selaa, mitkä ovat oman asuinalueen kummajaisia, tuntuu vähän lattealta. Opukseen on bongattu Hämeenlinnasta vankilamuseo, Hattulasta Lepaan viini- ja puutarhatila ja Panssarivaunujen piilopaikka sekä Turengista Suviranta. Yksi positiivinen yllätys sentään löytyy. Se on Liesjärvellä sijaitseva Keppanakellari.

Kirjan mukaan Keppanakellarissa tarjolla on esimerkiksi Maahisen matoja ja Tappaja sikaa. Lisäksi ravintolassa on mahtavat olut- ja viskivalikoimat.

– Keppanakellarissa olen itsekin käynyt ja täytyy kyllä sanoa, että sitä paikkaa voi suositella, jos on kova nälkä, naurahtaa toimituspäällikkö Timo Toiviainen Kynämiehestä.

Vinkkejä kulkijoilta

Kirja on hauska piristys, jos haluaa automatkalla poiketa katsomassa vähemmän tunnettuja paikkoja. Automatkailija kaipaisi kuitenkin enemmän vinkkejä taukopaikkoihin. Tuntuukin kummalliselta, että piipahduspaikkojen kummajaisten joukkoon on mahtunut Pieni karhunkierros, Pyynikin munkkikahvila ja Joulupukin pajakylä. Positiivista on kuitenkin se, että käyntikohteiden osoitteet ja aukioloajat ovat hyvin esillä.

Toiviainen kertoo, että kirjaa varten erikoisia paikkoja on etsitty monista eri lähteistä ja lehti-ilmoituksilla on kerätty ihmisiltä vinkkejä persoonallisista piipahduspaikoista.

-Ehdotuksia saatiin todella paljon ja kirjaan karsittiin parhaat, kertoo Toiviainen.

Toiviaisen mukaan esimerkiksi Limingan Elvis on aiheuttanut suurta mielenkiintoa. (HäSa)

123 erikoista matkakohdetta Suomessa (2006). Toimittanut Marko Lysmä, Kynämies Oy. Kustantaja Autoliitto ry.

Päivän lehti

11.8.2020