Uutiset

Persu-Hakkarainen - toimittajien märkä uni

Viitasaaren lahja suomalaiselle medialle, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, se vaan tuottaa iloisia pikku yllätyksiä tämän tästä. Milloin persu-ukko puhuu läpiä päähänsä neekeriukoista, milloin toilailee muutoin.

Voi vain kuvitella viime keskiviikkona Hakkaraista rasistisista puheista läksyttäneen puoluejohtaja Timo Soinin ilmettä, kun hän sai torstaina nähdäkseen juuri ilmestyneen 7-päivää-lehden. Siinä kerrottiin, kuinka Hakkarainen oli 26-vuotiaana ollut mukana varastamassa kirkkoviinejä, kolehtirahoja ja kirkkohopeita Suomussalmen kirkosta.

Tavallaan kirkkohopeiden mukaan lähtemisen ymmärtää, kun varkauden kohteena oli myös 24 pulloa viiniä. Eihän sitä nyt herrasmies pullonsuusta juo. Mutta tarvittiinko pikareita 125 kappaletta? Ehtoollista Hakkarainen tuskin tarjoili niin laajalle seurakunnalle, varsinkaan kun jutussa ei mainittu mitään öyläteistä.

Kenties öinen kirkkoreissu jätti Hakkaraisen mieleen jonkinlaisen idun, sillä sittemmin hän on ilmoittautunut uskovaiseksi ja raittiiksi.

Uskonasioita on paha ulkopuolisen arvioida, mutta raittiutta sopii vahvasti epäillä. Seiska kun julkaisi Hakkaraisesta myös kuvia tanssimassa paidattomana vesantolaisessa rokkibaarissa.

Soinin riemua kansanedustaja- ja puoluetoverinsa tekemisistä tuskin lisäsi, että matka Viitasaarelta Vesannolle oli tehty taksilla, joka seisoi koko viikonlopun kapakan edessä odottamassa Hakkaraista. Persut olalle vetänyt Hakkarainen oli kapakassa kehuskellut taksilaskun menevän eduskunnan piikkiin ja tarjonnut ilmaisia kyytejä tuntemattomille.

Tällainen käytös se antaa persuille pontta paheksua herrojen ökyilyä ja köyhän vaalikarjan selkänahasta revittyjen veroeurojen holtitonta tuhlailua portugalien sun muiden ulkomaiden auttamiseen. Siinä ei auta sekään, että Hakkarainen äitinsä kertoman mukaan maksoi taksin itse.

Kun Hakkarainen nyt on päässyt Viitasaaren metsäkulmalta kaupungin valoihin Helsinkiin, hän on kertomansa mukaan nähnyt neekeriukkoja seisoskelemassa torien kulmilla joutilaina. Moisille kummajaisille hän lehtihaastattelussa tarjoili metsätöitä räntäsateessa.

Miksei tarjoile samaa hommaa torien kulmilla seisoskeleville Suomi-ukoille? Jos Suomessa toljailee toimettomina muutama sata maahanmuuttajaa, kuinka paljon on kotoperäisiä toljailijoita? Kymmeniätuhansia. Eikun Hakkarainen jakelemaan vesureita ja osoittelemaan sopivia palstoja raivattaviksi. Samalla sopii julistaa persujen ilosanomaa.

Kepultakin voisi herua tukea, kun energiapoliittisilla lehmänkaupoilla aikaan saadun risupaketin alkutuotantovaiheeseen saataisiin halpaa työvoimaa.

Nyt on mukava jäädä odottelemaan, milloin rävähtää seuraavan kerran. Saadaanko taas nauraa, vai tuleeko jo itku? Varmaa on, että kansa ja toimittajat odottavat, mitä vielä paljastuu ja mikä sammakko seuraavaksi loikkaa Hakkaraisen suusta.

Päivän lehti

19.1.2020