Uutiset

Persut ja keskusta porskuttavat Hattulassa

Hattulassa kuntavaaleissa on kaksi selvää voittajaa: perussuomalaiset ja keskusta.

Perussuomalaiset saavat uuteen valtuustoon kuusi edustajaa. Suuresta potista on kiittäminen kunnan uutta ääniharavaa, Aarre Lindemania eli kaikkien tuntemaa Taksi-Aarettia.

Hän kokosi 228 ääntä ja peittosi monta kestosuosikkia, kuten kunnallisneuvos Seppo Kankkusen (sd.) ja perunafarmari Pentti Pietilän (kesk.).

Perussuomalaisten vaalipäällikkö Hannu Kaskela kertoo, että tulos ei ollut yllätys.

– Me on oltu torilla kaksi viikkoa ja aika moni on tullut sanomaan, että äänestää meitä.

Tyytymättömyys näkyy tuloksessa

Kaskela arvelee, että yleinen tyytymättömyys asioiden hoitoon valtakunnassa näkyy myös Hattulan tuloksessa. Lisäksi myös oman kunnan sisäpiirin hyörinä on tuonut ääniä perussuomalaisille.

Vaalien jälkeinen asetelma Hattulassa on mielenkiintoinen, sillä kolme suurinta puoluetta ovat kuta kuinkin tasoissa ja perussuomalaisetkin aivan lähituntumassa.

Keskustan vaalipäällikkö Matti Kortesaari on tyytyväinen oman ryhmän paikkamäärän tuplaantumiseen.

– Kyllähän sen eteen työtä on tehty. Erityisen iloinen olen siitä, että myös nuori Mikko Myllymäki pääsi valtuustoon.

Luottamuspaikkaneuvotteluista Kortesaari vekkaa vaikeita, sillä monenlaiset kimpat ja liittoumat ovat mahdollisia.

– Mutta näitä emme ole vielä miettineet emmekä sopineet, vaan ensin katsotaan tulos ja sitten mietitään yhteistyökuvioita.

Kokoomus pysyi ykkösenä

Hattulan kokoomuksen puheenjohtaja Pete Herranen on tyytyväinen tulokseen, vaikka kokoomus menettikin kolme paikkaa.

– Olemme kuitenkin edelleen suurin ryhmä, ja se oli tavoitteenakin. Perussuomalaisten tuloksesta olen yllättynyt, keskustalle taas odotin listan perusteella jopa parempaa tulosta, Herranen sanoo.

Hän ennustaa, että luottamuspaikkaneuvottelut ovat ainakin pitkät, kun tilanne on näin tasainen.

Demarien kunnallisjärjestön puheenjohtaja ja vaalipäällikkö Ville Myllymäki sanoo, ettei oman porukan tulos ole suuri riemun aihe muttei iso pettymyskään.

– Perussuomalaiset nipistivät kaikilta ääniä aika tasaisesti kuitenkin. Uusi ryhmä sotki tietysti pakkaa, mutta uskon, että valtuustotyö sujuu jatkossakin hyvin.

Hattulan valtuustoon tuli 17 uutta kasvoa eli lähes puolet. Tosin joukossa on muutamia konkareita, kuten Hämeenlinnassa käväissyt Pentti Pietilä (kesk.) sekä demarivaikuttaja Arvi Laine.

Toimintansa lopettaneen sitoutumattoman ryhmän molemmat ehdolle asettuneet valtuutetut eli Pirkko Lokinperä (keskustan listalta) ja Päivi Nikander (demareiden riveistä) uusivat paikkansa.

Valtuustoon nousi myös kaksi nuorta ensikertalaista eli nuorisovaltuustovaikuttajat, 19-vuotias Sampo Turunen (kok.) ja 18-vuotias Mikko Myllymäki (kesk.).

 

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic