Uutiset

Perttulan kiinteistöjen tulevaisuus on vielä auki

Miemalan Perttulassa vapautuu lähivuosien aikana yli 10 000 hyötyneliötä opetus- ja asuntolatiloja, kun Kiipulan ammattiopisto luopuu alueen vuokrauksesta. Maatakin Perttulan alueella on runsaat 220 hehtaaria.

Maat ja rakennukset omistaa valtion liikelaitos Senaatti-kiinteistöt. Sen aluejohtaja Olavi Hiekka sanoo, että Perttulaa koskevat suunnitelmat ovat vielä auki.

-Jos valtiolla ei ole tiloille käyttöä, ne menevät mitä todennäköisimmin myyntiin.

Kokonaisuutena tai osissa

Alue voidaan Hiekan mukaan myydä kokonaisuutena tai osissa. Tästä ei ole vielä keskusteltu.

Perttulan alue sijaitsee osin Vanajaveden rannalla. Onko ostajakandidaatteja on ilmoittautunut?

-Joitakin yhteydenottoja on tietääkseni tullut. En ollenkaan epäile, että Perttulan alue jäisi myymättä.

Hiekka sanoo, että Senaatti-kiinteistöt ottaa Perttula-asian lähiaikoina tutkintaan. Kovaa kiirettä ei ole, koska Kiipulan ammattiopisto käyttää tiloja yhä.

Ammattiopisto on tiedottanut, että sen opetus siirtyy pois Perttulasta syksyllä 2013. Opetuskäytössä olevat Perttulan rakennukset vapautuvat siis silloin. Asuntolarakennusten vuokrauksesta Kiipula luopuu siinä vaiheessa, kun se on löytänyt uudet asumistilat opiskelijoilleen.

Se, että Kiipula luopuu tiloista asteittain, ei Hiekan mukaan estä myynnin valmistelua eikä myyntiäkään. Siitä kuitenkin pidetään huoli, että opiskelijat saavat asua asuntoloissa niin kauan kuin tarvetta on.

Ei vielä keskusteluja kaupungin kanssa

Hiekka sanoo, että tällaisissa asioissa Senaatti-kiinteistöt on aina yhteydessä myös kaupungin kanssa. Vielä ei keskusteluja ole kuitenkaan käyty.

-Mutta se, että keskustelemme kaupungin kanssa, ei merkitse sitä, että myisimme kaupungille. Senaatti-kiinteistöt myy aina eniten tarjoavalle.

Kaupungilla on kuitenkin maakaupoissa tietyin ehdoin etuosto-oikeus, mikäli se katsoo tarvitsevansa jonkin alueen.

Tilaajajohtaja Päivi Saloranta Hämeenlinnan kaupungilta sanoo, ettei Perttulan maista ole vielä keskusteltu kaupungin virkamiestenkään kesken.

-Mutta ihan mahdollinen ajatushan Perttulan osto olisi, hän sanoo,

Olavi Hiekka arvelee, että todennäköisesti Senaatti-kiinteistöt hakee kaupungilta alueen kaavoitusta. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020