Uutiset

Perusasiat aina ja kaikkialla

Mainonnan teho perustuu saman asian toistoon, ei niinkään tuotteen erinomaisuuteen tai uutuuteen. Kun samaa asiaa kerrataan jatkuvasti, perusteellisesti ja siihen törmää joka päivä, perusviesti alkaa mennä perille.

Jokainen suomalainen kohtaa joukon perusasioita koko elämänsä ajan kaikissa vaiheissa joka ikinen päivä.

Kun nuoripari on perusteellisesti perehtynyt toisiinsa, kasvot peruslukemilla he käyvät vihillä saamassa kelpo perusteen yhteiselolleen.

Pian he perustavat yhteisen kodin. Kun peruspääomaa ei ole, rahat eivät riitä kuin peruskuntoiseen kaksioon, josta saa peruskorjaamalla kelpo asunnon, varsinkin, kun sen peruskiven on aikoinaan muurauttanut maineikas Perusyhtymä Oy.

Pariskuntaa hiukan hirvittää, kun pankki ei enää myönnä peruskorkoista lainaa, mutta kahden perusduunarin peruspalkallakin velka lyhenee.

Kun perusperhe alkaa lisääntyä, äiti hakeutuu peruspalveluihin kuuluvaan perusterveydenhuollon neuvolaan.

Sittemmin nuoren kansalaisen perushoivaan kuuluu päivähoito, jonka peruspalveluihin kuuluu asioiden niin vaatiessa myös persun pyyhkiminen.

Nuori elämä jatkuu peruskoulussa, jossa perusopetusryhmien perusopetuksesta vastaa peruskoulun opettaja.

Peruskoulun jälkeen suunnataan joko lukioon, josta saa perustiedot korkeakouluopintoihin. Toinen vaihtoehto on perustutkintoon tähtäävä ammatillinen koulutus, josta voi hankkia vaikkapa perushoitajan perustiedot ja -taidot.

Monet pojat käyvät lakiin perustuvan armeijan. Sotilaskoulutusta antavat perusyksiköt ja alkeet opitaan peruskoulutuskaudella. Muutamassa viikossa rapakuntoisen alokkaan peruskunto on kohentunut perusteellisesti.

Työelämässä perusvaihtoehtoja on runsaasti. Perusammattitaito takaa peruspalkan, jolla voi hankkia jokapäiväisen perustoimeentulon.

Jos näin ei käy, kansalaisen perusoikeuksiin kuuluu kuitenkin perustoimeentuloturva. Sitä haetaan perusturvalautakunnan alaisesta perusturvavirastosta, jota pomottaa perusturvajohtaja. Joissakin tapauksissa hän määrää maksettavaksi vain peruspäivärahaa.

Peruspäivärahalla ei juuri juhlita, se ei tahdo riittää edes perustarpeisiin, ei perusmalliseen autoonkaan, hyvä että edes vaatimattomaan perusruokaan.

Kun elämä kääntyy ehtoopuolelle, perusterveydenhoito astuu vahvasti esiin.

Raihnas kansalaisen saa perustuslain mukaista perushoivaa, perushoitajat ovat etenkin perusterveydenhoidon laitosten perustyöntekijöitä.

Kun hyväkään perushoito ei johda potilaan peruskunnon pysyvään kohenemiseen, elämän perusteet katoavat kehon perustoimintojen päättyessä.

Perikunta järjestää hautajaiset, hankkii valkoisen perusarkun ja perusmallisen hautakiven ja toimeenpanee perunkirjoituksen.

Kuten sanottu, mainonnan teho perustuu yksinkertaisten sanojen sinnikkääseen toistoon. Kun ihminen ei missään elämänsä vaiheessa pääse pakoon perusasioita, onko mikään ihme, että hän tukeutuu äänestyspäätöksessäänkin tuttuun sanaan?

Näin syntyy vaalivoitto.