Uutiset

Peruspalveluiden työntekijöille uusi kunta ei tuo suuria muutoksia

Viiden kunnan yhteisen henkilöstöpolitiikan suunnittelu on vielä ihan alkutekijöissään. Hämeenlinnan henkilöstöjohtaja Raija Hätinen sanoo kuitenkin, että muutosta tuskin huomaa, jos työskentelee peruspalveluissa.

– Kouluilla tai vaikkapa vanhainkodeissa tuskin huomaa sitä, että ollaan uudessa kunnassa. Jos muutoksia tulee, niitä on odotettavissa hallinto- ja johtotehtäviin. Eihän mahdollisella uudella kunnalla esimerkiksi ole kunnanjohtajaa.

Toistaiseksi tavallisille kuntien työntekijöille ei ole kovin paljon tietoa herunut mahdollisen uuden kunnan mukanaan tuomista muutoksista, koska suunnittelu on aluillaan ja tietoa vasta kerätään.

– Pidän tätä kuitenkin enemmän mahdollisuutena kuin uhkana, OAJ:n Hämeenlinnan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki pohtii.

– Määräaikaiset työntekijät ovat varmasti eniten huolissaan ja syystäkin, sillä puitelaki takaa vakituisten työntekijöiden aseman viideksi vuodeksi eteen päin. Toisaalta luin jostain tilastoa, että Hämeenlinnan kaupungin työntekijöistä 30 prosenttia jää eläkkeelle vuoteen 2015 mennessä.

Raija Hätinen korostaa, ettei henkilöstöllä ole syytä huoleen.

– Jo kunta- ja palvelurakenneuudistusta ohjaava puitelaki sanoo, ettei uudistuksen vuoksi voi irtisanoa työntekijöitä viiteen vuoteen, eikä sellaista tarvetta ole. (HäSa)

Päivän lehti

31.5.2020