fbpx
Uutiset

Perussopimus järkyttää

Valmiina oleva Euroopan unionin perussopimusteksti saanee lainvoimansa, tämän kevään aikana eduskunnassa. Olen tästä järkyttynyt, sillä perussopimus sisältää sellaisia artikloita, joita saatetaan lopulta käyttää ihmisten yleisen vapauden rajaamiseen.

Tällainen artikla on mielestäni numero 6, jolla unionista on tehty oikeushenkilö. Jo nyt EU:n ja USA:n valtiomuoto ovat pitkästi samanlaiset, mutta USA:n perustuslaissa ei ole tällaista oikeushenkilöä vaan, kuten monessa toisessa maassa virkarikoslaki allekirjoituksia ja sopimuksia valvomassa.

Unionin perussopimuksessa annetaan ihmisille myöskin kokoontumisvapaus artikla 11-12, mutta sillä ehdolla, että se on rauhanomainen ja erityisesti ammattiliittoja koskevana asiana.

Voikin sitten kysyä, minkälainen kokous on rauhanomainen ja kuka sen määrittää sellaiseksi unionissa.

On ehkä mahdollista se, että europarlamentti tarkoituksellisesti muodostetaan pian, tämän perussopimuksen vahvistamisen jälkeen uudestaan.

Tämä siksi jotta se vastaisi tämän hetkistä unionin väestörakennetta, josta on nyt 60 prosenttia katolilaisia. Näin perussopimuksen artikloitten tulkinnoista voisi lopuksi päättää enemmistönä europarlamentissa sen katolilaiset edustajat.

OW

Turku

Menot