Uutiset

Perussuomalaiset aikovat yli kaksinkertaistaa kuntavaltuutettujen määrän

Perussuomalaiset aikovat saada tuhat kuntavaltuutettua läpi ensi syksyn vaaleissa. Perussuomalaisten Hämeen piiri järjesti viikonloppuna kevätvuosikokouksensa Riihimäellä.

– Hämeen vaalipiirissä on enää viisi kuntaa, jossa ei ole perussuomalaisilla omaa kuntajärjestöä. Syksyn kuntavaaleihin mennessä näissäkin kunnissa uskotaan osastojen syntyvän, sanoi Hämeen piirin puheenjohtaja Antero Niemelä.

Tällä hetkellä perussuomalaisilla on 443 kuntavaltuutettua koko maassa.

– Tuhat valtuutettua on kova tavoite, mutta uskon, että siihen päästään, totesi alueellinen järjestösihteeri Jukka Kotimäki.

Perussuomalaiset edellyttävät kuntavaaliehdokkaiden olevan puolueen ja paikallisostojen jäseniä, mutta erikoistapauksissa ehdokaslistoille voidaan ottaa myös sitoutumattomia ehdokkaita. Kotimäki korosti, että paikallisosastot valitsevat ehdokkaat, eikä puolue pyri ohjaamaan valintoja.

Perussuomalaisten naisten liitto aikoo lähiaikoina perustaa oman naisjärjestön Päijät-Hämeeseen. Naisten liitto tukee omia ehdokkaitaan syksyn kuntavaaleissa.

Perussuomalaisten puolueneuvosto kokoontuu Kajaanissa kesäkuun puolivälissä. Siellä julkaistaan puolueen kuntavaaliohjelma, jota parhaillaan valmistellaan. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020