Uutiset

Perussuomalaiset jyrää somessa – Ällistyttävä ero muihin isoihin puolueisiin

 

Viime metrien kiivas eduskuntavaalikampanjointi näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa. Lähes kaikkien eduskuntapuolueiden virallisilla Facebook-sivuilla sekä Twitter- ja Instagram-tileillä on viimeisten viikkojen aikana levitetty vaalisanomaa.

Puolueiden virallisia Facebook-sivuja verratessa ylivoimaisesti eniten sosiaalisen median käyttäjiä on saanut aktivoitua perussuomalaiset.

Viime viikon maanantain jälkeen (6.–13.4.) perussuomalaisten julkaisuja on jaettu kaikkein eniten: yhteensä 4 120 kertaa. Yhtä juttua on jaettu keskimäärin 114 kertaa.

Perussuomalaiset ovat somejaoissa täysin omassa luokassaan, sillä eri puolueiden Facebook-julkaisuja on jaettu keskimäärin 30 kertaa.

Ero seuraavana tulevaan vihreisiin on merkittävä. Perussuomalaisten eniten jakoja kerännyt juttu on saanut yli kolminkertaisesti jakoja vihreiden jaetuimpaan juttuun verrattuna. Lisäksi puolueen sivulla oli maanantaina seitsemän juttua, jotka olivat saaneet yli tuhat tykkäystä viimeisen viikon aikana.

Yksikään vihreiden tai SDP:n Facebook-julkaisu ei ole saanut yli tuhatta tykkäystä.

Viiden puolueen kohdalla (perussuomalaiset, SDP, keskusta, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit) kaikkein eniten tykkäyksiä on saanut julkaisu, jossa on ollut esillä puoluejohtaja.

Keskustan Facebook-tilillä Juha Sipilä on esillä lähes puolessa kaikista 6.–13.4. välillä julkaistuista jutuista. Sipilän sijaan puoluejohtajista prosentuaalisesti vähiten on ollut esillä perussuomalaisten Timo Soini (11,1 % julkaisuista).

Kolmen suurimman jälkeen juttujen jakamisen perusteella Facebook-käyttäjiä ovat saaneet aktivoitua kokoomus (604 juttujakoa), keskusta (301), vasemmistoliitto (136), rkp (98) kristillisdemokraatit (68).

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020