fbpx
Uutiset

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kannattaa perustuslain muuttamista kiireellisenä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiedotteen mukaan muutoksen jarruttamiselle ei ole riittäviä perusteluja, koska lakiesitysten sisältö itsessään on hyväksyttävissä.
Perussuomalainen eduskuntaryhmä kertoo tiedotteessaan puoltavansa perustuslain muuttamista sekä suosittelee jäsenilleen äänestämistä muutoksen kiireellisyyden puolesta. Kuvituskuva eduskunnasta.

Eduskunta äänestää keskiviikkona pidettävässä täysistunnossa, muutetaanko perustuslakia kiireellisesti. Eduskunta hyväksyi perustuslain muuttamista koskevan lakiehdotuksen sisällöltään keskiviikkona 26. syyskuuta. Muutos koskee luottamuksellisen viestin salaisuuden suojan sääntelyä.

Äänestyksen lopputulos vaikuttaa uusien tiedustelulakien etenemiseen.

Perussuomalainen eduskuntaryhmä kertoo tiedotteessaan puoltavansa perustuslain muuttamista sekä suosittelee jäsenilleen äänestämistä muutoksen kiireellisyyden puolesta. Tiedotteen mukaan muutoksen jarruttamiselle yli seuraavien vaalien ei ole riittäviä perusteluja, koska lakiesitysten sisältö itsessään on hyväksyttävissä.

“Tulevia tiedustelulakeja säädettäessä on varmistettava, ettei niitä voida käyttää väärin esimerkiksi laillisen poliittisen toiminnan seurantaan. Perussuomalaiset korostavat, että tiedusteluun vaaditaan aina tuomioistuimen lupa ja näyttöä vakavasta kansallisesta uhasta tai sotilaallisesta toiminnasta.”, perussuomalaisen eduskuntaryhmän tiedotteessa todetaan.

Tiedustelulait toisivat uusia valtuuksia tiedusteluun suojelupoliisille ja Puolustusvoimille.

Menot