Uutiset

Perussuomalaisten liike näkyy Riihimäelläkin

 

Perussuomalaiset aikovat kohentaa asemaansa Riihimäen valtuustossa, jossa puolueen nykyinen tuoli on seissyt tyhjänä jo vuoden verran Juhani Vuorelan erottamisen jälkeen.
 
Tavoiteltavana on viiden luopuvan valtuutetun äänet, mikäli äänestäjät antavat äänensä yli rajojen.
Valtakunnallinen puolueen noste näkyy myös Hausjärven ja Lopen puolella. Hausjärvellä kuntapäättäjäksi pyrkii seitsemän ja Lopella kuusi ehdokasta.
 
Lopen nykyedustaja Heimo Peltola loikkasi keskustan listalle. Hausjärvellä puolue ei vielä ole onnistunut saamaan yhtään valtuutettua.
 
Riihimäellä persujen listalla komeilevien 15 nimen joukossa komeilee myös Pro Linja-autoasema -liikkeen veturi Edvard (Jouni) Rasimus).
 
Pari kautta sitten Rasimus istui vihreiden riveissä ja loikkasi viime kuntavaaleissa kokoomuksen listalle sitoutumattomana.

Päivi Räsäsen tytär ehdolla

Kansanedustaja Päivi Räsänen pysyy kristillisten ääniharavana, mutta nyt samalla listalla on myös 18-vuotias Esteri-tytär.
 
Viime kuntavaaleissa Päivi Räsäsen vanhin tytär Saara pääsi ensi yrittämällä valtuustoon, jonka kuitenkin joutui jättämään mentyään naimisiin ja muutettuaan pois Riihimäeltä.
 
Kansanedustaja Kimmo Sasin riihimäkeläinen veli Jyrki Sasi pyrkii kokoomuksen riveissä kotikaupunkinsa vaikuttajaksi. Nykyisistä kokoomusvaltuutetuista vain Satu Ylipekka on jättäytynyt pois.
 
Vihreiden koko kahden hengen valtuustoryhmä vaihtuu, kun täysi tusina ehdokkaita kisaa pois jäävien Juulia Tuomisen ja Eero Yrjö-Koskisen äänistä.
 
Demarien 54 ehdokkaan joukosta puuttuu nykyvaltuutetuista vain Ilpo Ropponen.
Vasemmistoliiton nykyvaltuutetut hakevat kaikki jatkopaikkaa. Piraattipuolue ja SKP ovat myös mukana listoillaan.

Risto Autio jättää valtuuston

Kotikadun Hanneksena tutuksi tullut ex-kansanedustaja ja näyttelijä Risto Autio (kesk.) jättää kuntapolitiikan yhden kauden jälkeen.
 
 Hän on perheensä kanssa myymässä taloaan Oitin asemalta. Jos talokauppa toteutuu ja uusi koti löytyy toisesta kunnasta, valtuustotyö katkeaisi.
 
Hausjärven valtuutetuista vaihtuu kaikkiaan seitsemän. Pitkään mukana olleet kokoomuksen Jonas Jansson ja demarien Leila Peltonen jättävät paikkansa.

Heinonen pitää kiinni kuntapolitiikasta

Lopella kansanedustaja Timo Heinonen aikoo yhä löytää aikaa myös kotikunnan kokoomuksen valtuustotyöskentelyyn. 
 
Kokoomuksesta vain Pasi Tarkkala on jäämässä pois ja demareista Ritva Polón. Keskustassa vapautuu kolme valtuustopaikkaa. Vihreiden ainoalle paikalle haetaan uutta päättäjää Marika Tudeerin tilalle.
 
Lopella valtuustoon pyrkii myös Janne Kuisma yhden miehen Muutos-listalta. Kristillistenkin listalla on vain yksi nimi, Riitta Suonurmi. (HäSa)