Uutiset

Pesisleirit eivät ole pelkkää peliä

Jos Janakkalan Janan E-tytöiltä kysytään, on ensi kesän päätapahtuma heinäkuussa Raumalla pelattavan valtakunnallisen leirin lisäksi varmasti kesäkuun 10.-12. päivä kotikunnassa järjestettävä alueleiri. Ainakin Janan E-tyttöjoukkueen lukkari Fanni Kanerva on innoissaan kotileiristä.

-Meillä ei ole pitkät pelimatkat ja tiedämme, missä pelit pelataan, ensi kuussa 12 vuotta täyttävä Kanerva sanoo.

Pesäpalloa reipas urheilija on pelannut viisi vuotta.

-Pesäpallo on kivaa, koska siinä saa paljon kavereita, hän selvittää.

Vaikka Kanerva onkin nuori, on hänellä selvä ja kova tavoite omalle pesäpallouralleen.

-Haluaisin olla joskus maailman paras lukkari, Fanni toivoo.

Fannin lisäksi Janan E-tyttöjoukkueessa pelaavat Emma Tuominen, Heidi Stenberg, Iida Järvinen, Katri Oksanen, Linda Mattila, Milja Rintala, Noora Kuusisto, Sanni Träff, Selma Koskinen, Senni Korhonen ja Sohvi Korhonen.

Kohokohtana ?disko

Pesisleirit eivät ole pelkkää pelaamista. Yksi leirin kohokohta on lauantai-iltana järjestettävä disko.

-Se on leirin ehdottomia kohokohtia, kun joukkueet saavat viettää aikaa yhdessä sellaisessa spesiaalitilanteessa. Pelejähän on kesän aikana paljon, mutta tämä on erilainen tapahtuma – nukutaan yhdessä ja tehdään muutakin kuin pelataan, kertoo leirin johtaja Hannaleena Vainio.

Jana ja Hämeenlinnan Paukku vastaavat yhdessä Etelän Pesiksen tämän vuoden leiristä. Janakkalassa pelataan 15 E-ikäisen joukkueen pelit. Hämeenlinnassa puolestaan pelaavat D- ja F-ikäiset. Janalla on leireillä mukana kolme omaa joukkuetta. Turengin leiripeleihin osallistuu E-tyttöjoukkueen lisäksi seuran F-tytöt. D-tytöt puolestaan pelaavat Hämeenlinnassa.

-Pienemmät juniorimme tulevat pelaamaan tänne, koska Hämeenlinnassa on paljon enemmän joukkueita kuin täällä. Pyrimme tällä tavalla vähän tasoittamaan tuloja ja menoja.

Jana ja Paukku tekevät leirijärjestelyissä myös yhteistyötä.

-Teemme yhteistyötä käytännön asioissa, kuten t-paitojen tai palkintojen hankkimisessa, Vainio sanoo.

Janassa junioritoiminnan päätavoite on, että kaikilla on lajin parissa kivaa. Leirillä on kansliapäällikön Sonja Lehtisen mielestä myös mahdollisuus pelilliseen kehittymiseen.

-Tämä on sosiaalisen tapahtuman lisäksi myös pelillisesti hyvä kehittymisen paikka, koska leirille tulee paljon muita joukkueita, Lehtinen sanoo.

Iso ?urakka

Janakkalan Janan pesäpallolle kesäkuun leiri on iso urakka.

-Järjestämme tällaisen leirin ensimmäistä kertaa. Se vaatii pienessä seurassa kaikilta paljon. Olemme saaneet todella hyvin vanhemmat, pesäpalloihmiset ja kaikki muutkin mukaan. Se on ehdoton edellytys sille, että saamme tapahtuman onnistumaan, Vainio muistuttaa.

Jana aloitti leirin valmistelut jo ennen joulua.

-Täydellä höyryllä valmistelut alkoivat tammikuun loppupuolella. Yhteensä talkooväkeä on mukana lähemmäksi sata.

Leirin aikana Kansanpuiston ja Turengin kentän ympäristössä kuhisee paljon pesisväkeä.

-Jokaisessa joukkueessa on kaksitoista tai kolmetoista pelaajaa ja huoltajat. Sen lisäksi vanhempia tulee varmasti paljon katsomaan otteluita. Junioreille on järjestetty majoitus Turengin yläasteella, mutta vanhemmat varmaankin ajelevat tänne päivittäin kotoa. Ainakin aikaisemmilla leireillä on ollut näin, Vainio muistaa. (HäSa)