Uutiset

Pesisyhteistyö tiiviistyy Hämeessä

Hämeenlinnan Paukku ja Manse Räpsä sekä Hämeenlinnan Paukku ja Janakkalan Jana ovat solmineet yhteistyösopimuksen naisten ja tyttöpesiksen kehittämiseksi Hämeessä. Kaudella 2015 hämeenkyröläisen Räpsän edustusjoukkue pelaa Superpesistä, Paukku Ykköspesistä ja Jana Suomensarjaa. Kaudella 2014 Räpsä oli runkosarjan seitsemäs Superpesiksessä. Paukku oli puolestaan täysin suvereeni Suomensarjassa voittaen kaikki kauden 20 otteluaan nousten Ykköspesikseen. Jana pelasi hienon kauden maakuntasarjaa ja kaudelle 2015 on edessä Suomensarjan haasteet.

Yhteistyösopimukset täydennetään farmisopimuksin, mikä sinetöi pelaajien liikkumisen seurasta toiseen. Yhteistyön tavoitteena on taata pelaajapolku tyttöpesikseen ja löytää nuorille pelaajille oman kehityksen ja taidon kannalta optimaalinen paikka pelata ja harjoitella, seurasta ja iästä riippumatta. Sopimukset mahdollistavat tyttö- ja naispesäpallossa oikean joukkueen löytymisen jokaiselle nuorelle tytölle ja aikuisellekin pelurille.

Talvella 2015 pesisväki sopi myös yhteistyössä Hämeenlinnan lyseon lukion kanssa pesislinjan perustamisesta. Syksyllä alkava pesislinja on erittäin tärkeä osa seurayhteistyötä. Sen myötä toivotaan myös lajin merkityksen kasvavan Hämeenlinnan alueella.

Pesislinjalle voivat siirtyä kaikki pesäpalloilijat, jotka pääsevät opiskelemaan lyseon lukioon tai Tavastia urheiluakatemiaan. Pesislinjan vastuuvalmentajana toimii Jari Luopa, jolla on paljon kokemusta niin miesten kuin naistenkin pelinjohtamisesta ja valmentamisesta. Hänen mielenkiintonsa kohteena on erityisesti nuorten pelaajien kehittäminen.

Talven 2015 aikana pelaajat ovat tutustuneet eri joukkueisiin ja ovat kokeilleet rajojaan ylempien sarjojen treeneissä. Keväällä pelaajaliikennettä on ollut myös toiseen suuntaan, kun pelaajille etsitään riittävästi peliaikaa niin ulkokentältä kuin sisäpelistäkin.

Pelaajapolkuajattelua täydennetään jatkossa vielä tiiviimmällä valmentajien yhteistyöllä seurojen edustusjoukkueiden ja tyttöjen Superpesisjoukkueiden välillä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020