Uutiset

Pete Korhonen…ratsasti ykköseksi

Hämeenlinnalaisen Pete Korhosen ja hänen 6-vuotiaan tammansa Wotanslilie VH Juxschot Z:n – tuttavallisemmin Lillin – yhteistyö oli saumatonta Helsingin olympiastadion hevoset stadikalla-tapahtumassa viikonloppuna.

Ratsukko voitti 6-vuotiaiden hevosten Racing Trophy -sarjakilpailun finaalin lauantaina. 7-vuotiaissa ykkössijaa juhli janakkalalainen Sanna Backlund Butterfly-hevosellaan. 5-vuotiaiden voittoon ratsasti Marika Rättö Courtney Lovella.

Petri Korhonen ei ratsasta työkseen. Lillillä ratsastaa pääsääntöisesti rakennusinsinöörinä työskentelevän Korhosen vaimo.

– Rata oli mielestäni iso tuon ikäiselle hevoselle, mutta yleisö ja paikka antoivat lisää voimaa. Jännitystä lisäsi vielä se, että tiesin voiton irtoavan vain nollaradalla, Korhonen kertoi Ratsastajainliiton nettisivuilla.

Tamma tuli Korhoselle 4-vuotiaana.

– Ajattelin silloin, ettei tuo ole minun hevoseni. Nyt se on muuttunut niin, että sillä on mahdollisuuden vaikka mihin. Mikäli se on minulla vielä vuosien päästä, niin haluaisin hypätä sillä GP-luokkia, Korhonen sanoi.

Sanna Backlundin mielestä Butterfly oli stadionilla aika hyvä.

– Siinä oli vähän haastetta, koska hevonen on herkkä ja ylivarovainen. Ennen pienikin erhe on kostautunut, mutta nyt ei siltä tuntunut, Backlund kertasi.

Backlund voitti myös 2013 Racing Trophy ratsastaja -tittelin. Hän keräsi yhteensä eniten pisteitä osakilpailuista tänä vuonna. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.1.2020