fbpx
Uutiset

Peter LeBlanc HPK:hon

Kanadalainen hyökkääjä Peter LeBlanc täydentää Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekkoliigaan valmistautuvan joukkueen. Viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa Röglen paidassa pelannut LeBlanc saapuu Suomeen sunnuntaina ja ehtii mukaan HPK:n maanantaina Rovaniemelle matkaavaan leiriryhmään.

27-vuotias kanadalainen pystyy pelaamaan sekä laita- että keskushyökkääjänä. Ennen Rögleä mies pelasi Washington Capitalsin ja Chicago Blackhawksin organisaatioissa AHL-liigaa. Hän on tehnyt 261 AHL-ottelussaan 132 (60+72) pistettä. Vyölle on kertynyt yksi NHL-ottelu Washingtonin paidassa kaudella 2013–2014.

LeBlanc uhkuu intoa saapua Suomeen.

– Olen todella innoissani ja ottanut paljon selvää uudesta kotikaupungistani. Suomi on jääkiekkomaa ja kaikki mitä olen kuullut, on positiivista.

Tulevassa joukkueessa on myös vanha vastustaja, sillä AHL-aikanaan LeBlanc on pelannut Patrick Hollandia vastaan.

– Holland on tuttu vastustajan paidasta, mutta muuten uudet joukkuekaverit ovat vielä tuntemattomampia. Vanha joukkuekaverini David Kolomatis pelasi viime kaudella Tapparassa ja olen hänen kanssaan jutellut siitä, millaista Suomessa on olla.

Myös HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen on innoissaan uudesta hyökkääjästä.

– LeBlanc pystyy pelaamaan sekä keskus- että laitahyökkääjänä, mikä antaa vaihtoehtoja kokoonpanoihin ja peluutukseen. Hän oli viime vuonna ensimmäistä kertaa Euroopassa ja pelasi vaikean syksyn jälkeen erittäin hyvän kevään. SHL-karsinnoissa oli jo joukkueensa johtavia pelaajia.

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan ensi kauden joukkue on kasassa.

– HPK:ssa ollaan tyytyväisiä, että monen mutkan kautta joukkue saatiin tässä vaiheessa valmiiksi. Ryhmä lähtee kokonaisena ensi viikolla Rovaniemen leirille pois lukien nuorten maajoukkueissa mukana olevat pelaajamme. Leikkisästi sanoen, niin kuin entinen kollegani on joskus heittänyt lentävän legendaarisen lauseen: ”Näillä mennään”. Ammattilaisliigassa voi luonnollisesti tapahtua muutoksia kauden aikana ja HPK:ssa näihin myös ollaan valmiita tarvittaessa reagoimaan resurssien puitteissa.

Eetu Tuulola on U-18 –joukkueen matkassa ja Matias Haaranen U-20 -ryhmässä matkalla Lake Placidiin. Mahdollisesti U-20 -ryhmään liittyy myös Waltteri Hopponen.

Asiasanat

Menot