Uutiset

Peterson Packaging vähentää 90 henkeä Valkeakoskella

Valkeakoskella toimiva Peterson Packaging Oy aikoo irtisanoa noin 90 henkilöä eli lähes puolet aaltopahvitehtaan henkilökunnasta. Yhtiö valmistaa aaltopahvipakkauksia ja myy pakkauskoneita ja -järjestelmiä.

Aloitetut yt-neuvottelut koskevat sekä työntekijöitä että toimihenkilöitä. Toimitusjohtaja Esa Karrun mukaan taustalla ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

– Meillä nostetaan mekanisointi- ja automatisointiastetta, ja siksi ei tarvita niin paljon tekeviä käsiä, sanoo Karru.

Karrun mukaan osa henkilöstövähennyksistä on mahdollista toteuttaa eläkejärjestelyin. Tehtaassa työskentelee nykyisin noin 200 henkilöä.

Valkeakosken tehtaan lisäksi yhtiöön kuuluu Espoossa toimiva myyntikonttori ja pakkausosasto sekä syyskuun lopulla avattu arkkijalostusyksikkö Vantaalla. Pääkaupunkiseudun yksiköt on tarkoitus lähiaikoina keskittää Vantaalle.

Suomen Peterson Packaging on nykyisin osa norjalaista emoyhtiötä, jonka palveluksessa on kaikkiaan noin 1 700 henkilöä eri Pohjoismaissa. Valkeakosken aaltopahvitehdas perustettiin vuonna 1932 osana Yhtyneitä Paperitehtaita. UPM myi yksikön norjalaisille vuonna 1998. (STT)

Mainos