Uutiset

Petri Korhonen ratsasti hallimestariksi

Hämeenlinnalaisella Petri Korhosella, 45, oli juhlapäivä sunnuntaina Ypäjän hevosopistolla.

Renkolaista Team MP Ridersia edustava Korhonen ratsasti seniorien maan hallimestariksi Ingliston Wicker -hevosellaan.

Korhonen selvitti 13-vuotiaalla Wickerillä perusradan neljällä virhepisteellä ja se riitti mestaruuteen. Toiseksi tullut Salon Tomas Kiviranta ratsasti hevoselaan Nelido toiseksi kahdeksalla virhepisteellä. Myös pronssin saavuttanut Kullo Kender sai kahdeksan virhepistettä.

– 20 vuoteen en ole ratsastanut yhtä isoja (145 senttiä) esteitä. Parikymmentä vuotta sitten kilpailin GP-sarjassa. Sen jälkeen minulla ei ole ollut näihin estekorkeuksiin yltävää hevosta, eikä mahdollisuuksia kisata tällä tasolla, kertoi Korhonen.

Hän oli tyytyväinen kilpailuunsa.

– Itseeni en tietenkään ole tyytyväinen, mutta kilpailuun, hevoseen, järjestelyihin ja kaikkeen muuhun olen. Rata Ypäjällä oli hirveän vaikea. Kolmannelle esteelle tulin liian innokkaasti. Hevonen kyllä yritti, mutta neljä virhepistettä siitä tuli.

Korhonen palaa pitkän tauon jälkeen GP-kisoihin tällä kaudella.

– GP-sarja alkaa kolmen viikon päästä Järvenpäässä ja silloin hypätään 150 sentin esteitä. Sarjassa on viisi kilpailua ja sen päälle finaali. Hyvin on pärjättävä, jotta finaalipaikka aukeaa. Finaalissa on voittopalkintona auto, hän selvitti.

Nuorten ratsastajien mestariksi ylsi seinäjokelainen Joni Koivusalo hevosella Renessin. 135-tasoisessa mitalikilpailussa ratsukko kukisti uusinnassa Kurikan Miisa Pulkkasen, joka ratsasti Bardot-hevosellaan.

Hämeenlinnan Laura Linna oli hevosella Najla kolmas aluechampionin 110 cm:n aikaratsastuksessa. Sama ratsukko sijoittui seitsemänneksi 100 cm:n Prix de Hankkija -kilpailussa. HäSa

Asiasanat