Uutiset

Petri Makkulan sivuvaunu kulki hyvin Rijekassa

Hämeenlinnalainen Petri Makkula ja nokialainen Harri Asumaniemi ylsivät sunnuntainakin palkintopallille Rijekan radalla Kroatiassa ajetussa ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan MM-osakilpailussa. Makkula sai 1000-kuutioisen LCR-BMW:nsä kulkemaan mainiosti ja sunnuntain pitkässä kisassa vauhti riitti toiselle sijalle. Ylivoimaiseen voittoon ajoi MM-sarjaa johtava brittipari Tim Reeves–Grégory Cluze.

Makkula ja Asumaniemi kävivät kovan kisan toisesta sijasta saksalaisparin Uwe Gürck–Manfred Wechselbergerin kanssa. Peli ratkesi lopulta Makkulan sivarin eduksi vain muutama kierros ennen ruutulippua.

– Nyt oli todella hyvä kisa. Saimme vähän huonon lähdön, mutta pääsimme onneksi jo muutaman mutkan jälkeen kärkikolmikkoon. Se oli tärkeää, sillä liian kauas kärjestä ei tässä touhussa parane jäädä. Gürckin ohi puristimme lopulta aika kevyesti, Makkula myönsi.

Reeves matkalla mestaruuteen

Rijekan viikonvaihde oli lähes täysosuma Makkulalle. Kolmas ja toinen sija kartuttavat mukavasti pistepussia.

– Sunnuntaina ylsin urani parhaaseen MM-sijoitukseen. Sitä kelpaa jo hieman juhliakin, kun koko perhekin on täällä mukana. Reevesin vauhtiin meillä ei ollut vielä mitään asiaa, mutta kaksi palkintopallisijaa tekevät hyvää Espanjan ja Ison-Britannian huonosti sujuneiden kisojen jälkeen. Taisimme nousta MM-pisteissä yhdeksänneltä sijalta viidenneksi, Makkula arveli.

Rijekan MM-lähdöistä puuttui monta Makkulan kovaa kilpakumppania.

– Moni pari huilasi kovan Man-saaren klassikkokisan jälkeen. Muun muassa MM-sarjan kakkosena olevat Birchalin veljekset (Ben ja Tom) jättivät Rijekan kisan väliin, Makkula kertoi.

Seuraava kisa Assenissa

Sivuvaunujen seuraava MM-osakilpailu päästellään kesäkuun lopulla Assenin radalla Hollannissa. Ennen sitä Makkulan sivuvaunutiimi ennättää hieman lomailla.

– Juhannus huilataan kotona ja vasta sitten ryhdytään valmistautumaan seuraavaan starttiin. Kisasuoritukset alkavat olla jo aika ehjiä, mutta vauhtia pitää saada vielä lisää. MM-sarjan kärkiparit menevät nimittäin todella lujaa, Makkula muistutti. (HäSa)

Asiasanat