Uutiset

Petteri Kiviaho suvereeni Courun Colauksen finaalissa

Vasenkätiset keilaajat ottivat kaksoisvoiton, kun Riihimäen Siniset seuraa edustava Petteri Kiviaho voitti sunnuntaina Hämeenlinnassa keilatun Courun Colauksen finaalin tuloksella 1394 (keskiarvo 232,3 pistettä) ja toiseksi ylsi Hyvinkään Pinjetsin Mika Luoto 1353 pisteellä. Voittajan seurakaveri Samuli Tiainen täydensi Riihimäki-Hyvinkää-akselin kolmoisvoiton tuloksella 1329. Neljänneksi keilasi Kiilan Jorma Kortesalo.

Petteri Kiviaho hallitsi kilpailua alkusarjoista lähtien. Johto kasvoi jo lähes kahdeksaankymmeneen pisteeseen, kun hän keilasi kolmanteen sarjaansa täydelliset 300 pistettä. Finaalin käytännössä ratkaissut sarja oli hänen kahdeksas unelmasarjansa. Mika Luoto taisteli loppuun asti voitosta ja kavensi sarja sarjalta eroa mutta jäi lopulta 41 pistettä.

Samuli Tiainenkin antoi alussa liikaa etumatkaa kärkikeilaajille, ja vaikka hän keilasi kahteen viimeiseen sarjaansa hulppeat 504 pistettä, ei se riittänyt kolmatta sijaa korkeammalle. Jorma Kortesalo oli pitkään kiinni kolmannessa sijassa, mutta viimeisen sarjan muutama epäonninen avausheitto pudotti hänet lopulta neljänneksi.

– Onneakin tarvittiin lopussa, sillä rataolot muuttuivat nopeasti, kun tuo Mika meni edellä ja pelasi samoilla linjoilla, voittaja Kiviaho muistutti.

– Voitto ja kolmesatanen tuntuu kuitenkin oikein hyvältä. Edellisestä täydellisestä sarjasta onkin kulunut jo yli puolitoista vuotta, hän totesi.

Courun Colaajien järjestämän kilpailun finaalin karsintaa kilpailtiin Hämeenlinnan keilahallissa kolmen viikon ajan. Finaaliin selvisi kuuden sarjan tuloksen perusteella 20 parasta, sekä neljä keilaajaa Turbo-sarjan perusteella. Kilpailussa heitettiin kaikkiaan 215 suoritusta. Alkukilpailussa 300 pisteen sarjan keilasivat Lauri Vivolin KiKe, Mikko Pietilä Siniset ja Patricia Luoto Pinjets. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic