Uutiset

Pettynyt Timo Soini myöntää: "Meille kova hinta olla isänmaan asialla – sopeuttamispolitiikka painaa"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini myöntää Kuntatalolla Helsingissä, että hänen viimeiset valtakunnalliset vaalinsa puoluejohtajana päättyvät tappioon.

 

 

– 17 vaalia, joista 16 olen voittanut. Nyt taitaa tulla toinen tappio. Mikään herneenvarsi ei yllä taivaaseen asti. Jos pääsemme kymmeneen prosenttiin, olen tyytyväinen, Soini vastaa Lännen Median kysymykseen tuntemuksistaan.

Painaako hallitusvastuu perussuomalaisten kuntavaalituloksessa?

– Kyllähän se ilmiselvästi painaa.

Mikä siinä?

– Kyllä se on tämä sopeuttamispolitiikka, jota on tehty. Suomi on päässyt raiteilleen: kasvuun, nousuun ja työllisyys paranee, mutta se on ollut meille kova hinta olla isänmaan asialla, Soini arvioi.

Henkilökohtaista oloaan hän kuvailee haikeaksi, mikä heijastuu myös miehen kasvoilta.

– Tunnelma on helpottunut ja haikea. Kun on ollut pitkään mukana, niin jonain päivänä täytyy lopettaa. Katsotaan nyt vielä. Suurissa kaupungeissa meillä näyttää olevan isoja vaikeuksia: Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Espoossa, Soini pohtii vaalitulosta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) haluaa erikseen tukea vaalitappion kärsineitä perussuomalaisia.

– Mitä perussuomalaisiin tulee, he ovat kyllä selkä suorana puolustaneet hallituksen linjaa, vaikka gallupit ovat olleet alhaalla. Olen todella ylpeä myöskin perussuomalaisista hallituskumppaneina, Sipilä korostaa.

Valtakunnan tasolla keskusta ja perussuomalaiset alkavat seuraavaksi valmistautua hallituksen puoliväliriihessä huhtikuun lopulla tehtäviin isoihin päätöksiin.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic