Uutiset

Peukkukuninkaan kausi huipentuu Leijonissa

 

Kaupunkiuutisten perinteinen peukkukisa ratkesi kaudella 2012-13 maalivahti Mika Järvisen ylivoimaiseen voittoon. Peukkuja jaettiin jokaisessa Kerhon kotipelissä, ja Järvinen keräsi niitä kaikkiaan 38. Toiseksi tuli Jere Sallinen 19 peukulla ja kolmanneksi Ville Viitaluoma 18 peukulla.
 
Vaikean alkusyksyn jälkeen Järvinen nousi HPK:n selkeäksi ykkösmaalivahdiksi, minkä jälkeen hän napsi peukkuja tasaiseen tahtiin. Toinen kausi kasvattajaseurassa jätti hyvän maun, vaikka joukkueen tie tyssäsi puolivälieriin JYPiä vastaan.
 
– Kyllähän tippuminen harmittaa. Joka jätkä pisti kaiken likoon, mutta se ei vain riittänyt, ja parempi voitti. Olen silti tosi ylpeä meidän jengistä, näytimme kyntemme, Järä sanoo.
 
Se, että Järvinen nousi vaikeuksien kautta SM-liigan kärkivahtien joukkoon, on miehen itsensä mukaan monen asian summa.
 
– Vaikka en alkuun pelannut, teimme Lehtosen Karin kanssa paljon hommia, ja siinä tuli hyvä itseluottamus. Leke toi torjumiseeni oman pelifilosofiansa, mutta ei hän tyyliäni varsinaisesti halunnut muuttaa. Kuten olen usein kiitellytkin, hänen systeeminsä toimi minulla hyvin, ja aion jatkaa samaan tapaan.
 
Mukavaa  maajoukkueessa
Vaikka Kerho ei tällä kertaa edennyt puolivälieriä pidemmälle, Järvisen pelit eivät niihin päättyneet. Hän oli ehtinyt sulatella putoamista vain hetken, kun kotimatkalla Jyväskylästä jo kerrottiin kutsusta maajoukkueleirille.
 
Leijonat ovat leireilleet Tanskassa ja Norjassa, ja perjantaina vuorossa oli harjoitusottelu Sveitsiä vastaan Hämeenlinnassa. Järvinen pelasi ensimmäisen maaottelunsa Tanskaa vastaan.
 
– Se peli oli hieno kokemus. Maajoukkueessa on ollut mukavaa: saa olla jäällä, eikä kausi sitten loppunutkaan. Olisi hienoa torjua Hämeenlinnan peli. Muutenkin hienosti menneen kauden kruunaisi, kun saisi pelata kotihallissa Suomen paita päällä, Järvinen fiilisteli ennen perjantain treenimatsia.
 
Kerhosta maajoukkueessa ovat mukana myös Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen. Järvisen mukaan molemmilla on hyvät mahdollisuudet päästä MM-kisoihin.
 
– Viitaluoma on koko ajan ollut johtavassa roolissa hyökkäyspelissä, ykköskentässä ja -ylivoimassa. Sallinen taas on niin monipuolinen, että hän pystyy pelaamaan ykköskentässä tai neloskentässä. On kiva katsoa, kun jätkät vetävät hyvin. Heille toivoo aina kaikkea parasta.
 
Itse Järvinen sanoo menevänsä maajoukkueen mukana päivä kerrallaan.
 
– Kun tekee parhaansa joka päivä, se riittää niin pitkälle kuin ansaitsee.
 
Loma- ja jatko- suunnitelmia
Kun matka Leijonien kanssa päättyy, Järvinen aikoo pitää pari viikkoa lomaa. Sitä varten on jo suunnitelmakin selvillä.
 
– Olemme jo aikoja sitten sopineet Puustisen Juuson kanssa, että lähden hänen luokseen Milwaukeehen. Katsotaan, mitä siellä keksitään. Siinä se kesäloma onkin, ja sitten tarvitsee alkaa taas harjoitella.
 
Ensi kauden osoitteestaan Järvinen ei ainakaan alkuviikosta osannut sanoa mitään varmaa. Jatkaminen HPK:ssa ei hänen mukaansa ole täysin poissuljettu vaihtoehto.
 
– Ei missään nimessä. Vaikka edelliskausi oli vaikea, tykkäsin silti olla täällä. Ja tällä kaudella oli vielä paljon kivempaa, kun pelikin kulki. Luulisin, että ensi kauden joukkue selviää ihan lähiaikoina.
 
Peukkupatsas  vanhaan huoneeseen
Minne Järvisen tie viekään, toinen kausi HPK:ssa oli varmasti käänteentekevä hänen urallaan. Siitä jäi muistoksi ainakin Kaupunkiuutisten peukkupatsas, jonka Markku Mäki on valmistanut keramiikkapajassaan Anubiksessa Iittalan lasimäellä.
 
Palkinnon saaminen tuntuu Järvisestä hienolle.
 
– Onhan se hieno juttu, kun joku muukin arvostaa sitä, että kausi sujui hyvin. Se tuntuu aina hyvälle ja tuo lisää pohjaa sille, että ei ole itse väärässä ja teki jotain oikein. Peukkupatsaan vien vanhemmilleni Hattulaan. Siellä on vielä vanha huone yläkerrassa, missä palkinnot pysyvät hyvin tallessa.

Asiasanat

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic