Uutiset

PGA:lla ja Golfliitolla on isoja näkemyseroja

Normaalisti marraskuu on golfvuoden hiljaisinta aikaa, mutta Suomen golfammattilaisten järjestö PGA rikkoi tämän hiljaisuuden lähettämällä lehdistötiedotteen, jossa se irtisanoutuu Suomen golfin uudistetun strategian jalkautuksesta. Strategian suunnittelussa ovat Suomen PGA:n lisäksi olleet mukana Suomen Golfliitto, Suomen golfjohtajien henkilöyhdistys (FGMA) ja Suomen golfkenttien yhdistys (SGKY).

PGA:n puheenjohtaja Mika Walkamo kertoo syyt ulostulolle.

– Emme löytäneet Golfliiton kanssa meille roolia, jossa osaamisemme päivittäisen valmennuksen kehittämisessä ja kilpagolfin eteenpäin viemisessä olisi parhaassa mahdollisessa käytössä, hämeenlinnalainen Walkamo kertoo.

Pitkään jatkuneista neuvotteluista huolimatta yhteisen startegiasävelen löytäminen ei siis onnistunut. PGA sanoo tiedotteessaan, että se on ollut strategiatyössä aktiivinen ja pyrkinyt löytämään luontevia yhteistyötapoja Suomen Golfliiton kanssa strategian jalkautukseen. PGA haluaa myös tuoda julki, ettei Golfliitto ole tehnyt minkäänlaista konkreettista ehdotusta PGA:n roolista Suomen golfin strategian toteuttamisessa.

Golfliitolle PGA:n ulostulo oli täydellinen yllätys. Myös Golfliiton näkemys neuvottelujen kulusta on täysin erilainen kuin PGA:lla.

– Koemme Golfliitossa olleemme itse aktiivinen osapuoli ja tehneet keskusteluissa PGA:n edustajien kanssa selkeitä, konkreettisia esityksiä siitä, mitä maamme kilpailujärjestelmän ja valmennustoiminnan kehittämiseksi voidaan tehdä, Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi sanoo lehdistölle lähettämässään vastineessa.

Suomen PGA:n näkökulmasta strategian jalkautus vaatii selkeän toimenpidesuunnitelman, jonka suunnittelussa Golfliitto ei ole hyödyntänyt PGA:n ammattitaitoa. PGA:n mukaan pelaajien valmennuksen tulisi tähdätä major-voittoihin ja olympiamitaleihin, ei pelkästään mitalisijoihin EM-tasolla. Golfliitossa asia nähdään toisin.

– PGA:n esityksessä panokset kohdennettaisiin suoraan huipulle tai heti huipun takana oleviin pelaajiin, mutta kukaan ei järjestönä vastaisi siitä, miten tulevia huippuja kehitetään. Amatöörijoukkueisiin panostaminen ei ole huippugolfilta pois, vaan panostamista tulevaisuuteen, Peltoniemi selventää liiton kantaa.

PGA:lla ja Golfliitolla on aiemminkin ollut näkemyseroja siitä, miten suomalaista golfia tulisi viedä eteenpäin. Walkamo toivookin, että Golfliiton puheenjohtajavaali toisi tilanteeseen jotain muutosta.

– Nyt marraskuussa pidettävien Golfliiton puheenjohtajavaalien tuloksesta voidaan tulkita paljon, kuinka aidosti Golfliitto haluaa toimia koko toimialan kokoavana voimana. Rehellisesti toivon, että Golfliiton uusi puheenjohtaja tulee nykyisen hallituksen ulkopuolelta, Walkamo sanoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic