Uutiset

Pieksämäestä ei ollut kiusaa HPK:lle

HPK:lla on naisten lentopallon Mestaruusliigassa yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin keskikastiin kuuluvalla Pieksämäki Volleylla. Sama tasoero näkyi, kun joukkueet kohtasivat perjantaina Elenia-areenassa. Kolme pistettä jäi helpohkosti Hämeenlinnaan erin 3–0.

Kerhon valmentaja Luca Chiappini oli pyytänyt pelaajiaan valmistautumaan otteluun hyvin ja välttämään virheitä.

– Juuri niin joukkue tekikin. Kolmannen erän alkupuolella virheitä tuli, mutta sen jälkeen pystyttiin taas keskittymään pelaamiseen, hän kertasi tyytyväisenä suojattiensa otteita.

Aloituskuusikko Michaela Madsen, Katja Kylmäaho, Karoliina Friberg, Keao Burdine, Anna Boricheva ja Piia Korhonen sekä libero Saana Koljonen sai pelata kaikki kolme erää alusta loppuun, sillä yhtään vaihtoja Chiappini ei tehnyt. 

– Asiat sujuivat niin hyvin, että ei ollut taaskaan mitään tarvetta vaihtaa pelaajia. Ottelu oli myös hyvä harjoitus ensi keskiviikkoista Euroopan haastajacupin peliä sveitsiläistä Smaesch Pfeffingeniä vastaan, hän tuumasi.

Kentän johtotähtenä räiskyi jälleen kerran keskitorjuja Michaela Madsen, joka onnistui lähes kaikessa mitä teki. Hän tehtaili yhteensä 14 pistettä (14/+14). Melkein samaan ylsivät uusin vahvistus, yhdysvaltalainen Keao Burdine (15/+11) ja Piia Korhonen (13/+8).

Burdine saapui Hämeenlinnaan marraskuussa, ja hän kertoo jo ehtineensä päästä hyvin sisälle joukkueeseen. 

– Olen tuntenut itseni oikein tervetulleeksi Hämeenlinnassa. HPK on hyvä ja nuori ryhmä. Itse olen nyt joukkueen toiseksi vanhin pelaaja Anna Borichevan jälkeen, vuonna 1983 syntynyt yleispelaaja naurahti.

Voitto Pieksämäestä tuli Burdinen mukaan ”aika hyvällä pelillä”. HPK ei antanut oikeastaan yhtään siimaa ja oli vastustajaansa edellä lähes joka asiassa, eniten hyökkäyksissä ja liberopelissä.

Pieksämäen valmentaja, Hämeenlinnassa asuva Satu Natunen myönsi, että hänen pitää olla realistinen, vaikka voittoa aina on lähdettävä hakemaan. HPK on hänen mukaansa parempi joukkue, ja sillä on pitkiä ja taitavia pelaajia. Hän näki kuitenkin omassakin ryhmässään valoa pimeyden keskellä, mutta hän harmitteli toisaalta pelin kehittämisen vaikeuksia.

– Ilmapiiriin kentällä olen tyytyväinen, ja pystyimme joitakin osa-alueita pelistämme kehittämään. Materiaalimme on kuitenkin kapea, ja loukkaantumiset vievät aina kehittymistä taaksepäin, Natunen sanoi. 

Pieksämäen avainpelaajista loukkaantuneena on ollut libero Anna Kaisa Kerminen. Perjantaisesta aloituskuusikosta peräti neljä pelaajaa oli ulkomaalaisia, virolainen Eliise Hollas, serbit Nikolina Alter ja Ivana Bulajic sekä venäläinen Jana Shevchuk. Varsinkin Alter ja Shevchuk väläyttelivät kovaa lyöntikättään, mutta he eivät pystyneet auttamaan joukkuettaan tarpeeksi.

HPK lähtee ensi tiistaina kohti Sveitsiä. Ensikertalainen Burdine odottaa innolla peliä tulevaa cup-peliä, mutta hänellä ei ole vielä aavistustakaan, millainen joukkue siellä tulee vastaan. Myös Suomen pimeyteen hän uskoo pian tottuvansa, vaikka kaamos onkin alkuun tuntunut oudolta. HäSa

Asiasanat