fbpx
Uutiset

Pienehkö osa valvontamaksuista poikii valituksen

Väärinpysäköinnistä mätkäisty valvontamaksu kuumentaa tunteita parkkipaikalla, mutta vain pieni osa maksun saaneista lähtee reklamoimaan sen antaneelle yksityiselle pysäköinninvalvontayhtiölle.

ParkNetin toimitusjohtaja Mika Ranta ei lähde arvioimaan osuuksia, mutta näkee, että suhteessa kirjoitettujen maksujen määrään reklamaatioiden määrä on “kohtuullisella tasolla”.

Suomen Aluevalvonnan toimistotyöntekijä Jouni Huhtimo ei myöskään osaa arvioida määriä, mutta kertoo reklamaatioita tulevan päivittäin. Syitä on hänen mukaansa yhtä paljon kuin valittajiakin.

-Jokainen valitus johtaa siihen, että asia tarkistetaan. Virheitä tietenkin sattuu, on muun muassa mitätöity sellaisia maksuja, jotka on vahingossa annettu autopaikan oikealle omistajalle, Huhtimo kertoo.

Valvontamaksusta voi myös tehdä valituksen kuluttajariitalautakunnalle, jos kyseessä on kuluttajan ja elinkeinonharjoittajan välinen asia.

-Käytännössä siis yksityishenkilön omistama auto ja parkkifirma vastapuolena, tarkentaa oikeusministeriön lainsäädäntöneuvos Jaakko Rautio. (HäSa)

Lue aiheesta lisää tiistain Hämeen Sanomista.

Menot