Uutiset

Pientä suolaista suppiksista

Syksyisen suppilovahveroretken antimista on kiva saada maistiaisia heti metsästä tultua.

Sieni-fetamuffinit valmistuvat Marttojen Arja Hopsu-Neuvosen ohjeella nopeasti. Voit pistellä niitä suuhusi samalla, kun perkaat muuta saalista pakastimeen tai kuivuriin.

Sieni-fetamuffinit

(12 kpl)

3–4 dl pilkottuja suppilovahveroita
100 g fetaa tai salaattijuustoa
1 purkki kermaviiliä
½ dl öljyä
2 munaa
½ dl tuoreyrttejä hienonnettuna (esim. rakuunaa ja persiljaa)
rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
lisäksi öljyä paistamiseen ja vuokien voiteluun

Kuullota hienonnettuja sieniä pannulla tilkassa öljyä. Murenna sienten joukkoon fetajuusto. Anna jäähtyä. Sekoita toisessa kulhossa kermaviili, öljy, kananmunat, hienonnetut yrtit sekä mausteet tasaiseksi seokseksi.

Lisää seoksen joukkoon kulhoon suppilovahverot sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina voidellun muffinipellin syvennyksiin. Paista muffineita 200 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat kullan ruskeita.

Tarjoile sieni-fetamuffinit sellaisenaan tai keiton tai salaatin lisänä.

Annukka Latvala