Uutiset

Pietari Palomäki Härmän miehistöön

Jalkapallon Kolmosessa pelaava Härmä ja Pietari Palomäki, 23, ovat solmineet 1+1-vuotisen sopimuksen. Palomäki siirtyy Härmään Riihimäen Palloseurasta, jonka edustusjoukkueessa mies ehti pelata 16-vuotiaasta asti.

Hyökkääjänä pelaava Palomäki teki viime kaudella RiPSille 18 maalia, joka riitti 36 joukkueen Helsinki-Uudenmaan Kolmosen maalipörssin viidenteen sijaan. Aiempina kausina Palomäki on pelannut enemmän laitalinkkinä ja on paukuttanut siltäkin pelipaikalta kymmenen maalin rajan rikki.

Viime kausi oli ensimmäinen, kun Palomäki pelasi puhtaasti kärjessä ja sille pelipaikalle vastuuvalmentaja Matti Hiukka aikoo Palomäen myös Härmässä istuttaa.

Hiukka ehti valmentaa Palomäkeä kahden kauden ajan RiPSissä.

– Viime kaudella Pietari pelasi kärkenä ja vaikka hän teki 18 maalia, niin hän on silti todellinen joukkuepelaaja. Kaveri antaa harjoituksissa ja peleissä kaikkensa ja on esimerkillinen ja asenteeltaan huippuluokkaa. Jokainen omalla työnteolla ansaitsee paikkansa joukkueessa ja Pietu on hyvä esimerkki siitä.

– Hyökkäyspään lisäksi Pietu on puolustuspäässä erikoistilanteissa iso apu hyvänä pääpelaajana. Koko joukkueen puolustaminen lähtee ylimmistä pelaajista ja siellä jos joku alkaa kävelemään, se tarttuu koko joukkueeseen. Pietu omalla esimerkillään varmasti laittaa muutkin tekemään töitä alapuolella enemmän ja enemmän, Hiukka uskoo.

Vastuuvalmentaja Hiukka oli suuri tekijä Palomäen päätöksessä siirtyä Härmään.

– Hän on ollut hyvä valmentaja parin vuoden ajan. Päällimmäinen syy seuravaihtooni oli kuitenkin se, että haluan pelata tosissaan ja kärkisijoista. Riihimäellä kuviot ovat vähän epäselvät ja ymmärsin, että Härmässä pystytään pelaamaan hyvistä sijoituksista ja tasoakin löytyy, Palomäki kertoo.

Hämeenlinnan jalkapalokentät eivät ole uusia Palomäelle, sillä mies pelasi A-juniorina HJS-akatemiassa.

– Muutama tuttu pelaajakin Härmässä on akatemia-ajoilta ja Kaarlen (Keskitalo) olen tuntenut jo tosi nuoresta, Palomäki muistelee.

Asiasanat

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic