Uutiset

Pietarin SKA:lla tärkeä turnaus Hämeenlinnassa

Euroopan parhaaksi seurajoukkueeksi kehuttu Pietarin SKA antaa näytteen taidoistaan torstaina Ritariareenassa käynnistyvässä HPK:n isännöimässä Kultakeskus-turnauksessa. Riihimäkeläisen Jukka Jalosen valmentama tähtisikermä saapui keskiviikkona Hämeenlinnaan ja valmistautui kolmen ottelun turnaukseen iltapäivän harjoituksissa.

– Kerhon turnaus on meille todella tärkeä harjoituskauden etappi, sillä joukkue on koossa oikeastaan viimeistä kertaa ennen KHL-liigan alkua. Riikan turnauksen aikaan meillä on nimittäin monta miestä maajoukkueen mukana Tshekin EHT-turnauksessa.

– Meillä oli jo Turussa kova nippu kasassa, mutta nyt on vieläkin kovempi. Muun muassa Viktor Tihonov on mukana. Enää oikeastaan vain Ilja Kovaltshuk puuttuu, päävalmentaja Jalonen sanoo.

SKA:lla on takanaan hyvin sujunut harjoituspelien jakso. Joukkue on pelannut viisi matsia ja saldona on yhtä monta voittoa.

– TPS-pelin jälkeen pelasimme viikonvaihteessa kotona Sibir Novosibirskiä vastaan kaksi kertaa. Tepsiä vastaan peli sujui jo aika hyvin, mutta lauantaina ja sunnuntaina vieläkin paremmin. Sibiriä vastaan kunnostautui ensimmäisessä ottelussa kolme maalia tehnyt nuori Artemy Panarin, joka on mukana Hämeenlinnassakin. Hän on todella mielenkiintoinen kaveri, Jalonen vihjaa.

SKA aloittaa HPK:n turnauksen kohtaamalla torstaina kello 15 Tampereen Ilveksen. HPK puolestaan saa vastaansa kello 19 toisen kovan KHL-miehistön Sibirin.

– Kierrätämme pelipaikkoja ainakin kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta lauantaina on tarkoitus iskeä Kerhoa vastaan kaukaloon parhaat miehet. Näinhän se pitää olla, nauraa entinen HPK:n päävalmentaja.

Valmentaminen helppoa

Pietarin SKA jahtaa alkavalla kaudella entistä kiivaammin Gagarin Cupin voittoa. Jalonen arvioi tasaisessa KHL-liigassa olevan kymmenkunta mestaruutta vakavammin tavoittelevaa seuraa.

– Kyllä taustalla jo muhivat kevään kovat pelit, mutta sinne on vielä todella pitkä matka. Kauden alla kuitenkin kaikki näyttää todella hyvältä – mitään suurempia murheita ei ole ollut, Jalonen pohtii.

Jalonen luotsaa pietarilaisjoukkuetta ensimmäistä täyttä kauttaan. Entinen Leijonien päävalmentaja saa keskittyä nyt pelkästään seurajoukkueensa valmentamiseen.

– Viihdyn työssäni hyvin. Pelaajat harjoittelevat todella hyvällä asenteella, ja valmentaja pääsee keskittymään oleelliseen. Näin kovan nipun taustalla ei todellakaan tarvitse potkia ketään persuksille, Jalonen sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020