Uutiset

Pihaglögeiltä löytyi uusia morjestustuttuja

Jukolassa Härkämäenkujan kerrostalojen sisäpihalla siemailtiin joulunalusviikolla glögiä ja popsittiin pipareita.

– Ollaan kaikki muutettu taloon ensimmäisenä päivänä syyskuuta, mutta ei tunneta toisiamme entuudestaan, kertovat samassa ryhmässä jutustelevat Tommi Ylätalo, Ossi Laine ja Mervi Viinikka.

Hämeenlinnan seudun nuorisoasunnot järjesti uusimmassa kerrostalossaan tilaisuuden, johon oli kutsuttu omien asukkaiden lisäksi myös lähitalojen ihmisiä sekä kulmakunnan muita nuoria.

– Kokoamme ensimmäistä kertaa asukkaita yhteen koko korttelista keskustelemaan, miten alueen asumisviihtyvyyttä voisi parantaa, sanoo Nuorisoasuntojen vt. toiminnanjohtaja Aki Granlund.

Tutustumista ja ideointia tehtiin noin neljänkymmenen hengen voimalla, joista kymmenkunta oli nuorisotalon asukkaita.

– Tämmöiset tapaamiset on ihan mukavia, mutta nuorilla on niin paljon omia menoja, ettei yhteisestä tekemisestä ehkä innostuta, arvelee Ylätalo.

Iltalukiota käyvä, työharjoittelussa oleva ja töitä hakeva Laine on samaa mieltä.

– Ei mullakaan ole hirveästi aikaa. Yksi ilta silloin tällöin onnistuu, ei enempää, hän sanoo.

Ryhmässä viihtyvyys tiivistyy

Granlund oli tyytyväinen paikalle tulleiden lukumäärään. Erityisesti häntä ilahdutti nuorisotalon omien asukkaiden aktiivisuus. Talon 26 huoneistossa asuu kolmisenkymmentä nuorta.

– Tämä antaa uskoa, että tällaista toimintaa kannattaa jatkaa. Pitää kuitenkin tunnustaa se tosiasia, että kaikki eivät ehdi, vaikka haluaisivat ja kaikkia ei yhteinen toiminta yksinkertaisesti kiinnosta.

Millaiseen uuteen toiminnallisuuteen Härkämäenkujalla jatkossa ryhdytään, jää jatkokehittelyn varaan. Jos ei vielä ensi keväällä istuteta tulppaaninsipuleita yhdessä päiväkotilasten kanssa, kokoonnutaan kenties yhteen pihatalkoiden merkeissä.

– Asukasviihtyvyyskyselyjen mukaan ryhmä- ja harrastetoiminnat kiinnostavat eniten. Yhteistoiminnalle muiden talojen asukkaiden kanssa näytettiin nyt vireätä valoa, sanoo Granlund. (HäSa)