fbpx
Uutiset

Pihlajalinnan Oulun-yksikön johtajalle potkut – "Emme voi hyväksyä, että apua tarvitsevista ihmisistä puhutaan, kuten Moilanen puhui"

Oulun kaupungin keskustalainen valtuutettu, Pihialalinnan Oulun-toimipisteen toimitusjohtajana työskentelevä Riikka Moilanen kutsui kadulla olevia päihdeongelmaisia "ihmisroskaksi". Uutena toimitusjohtajana jatkaa Juha Rautio.
Entisen keskustan kansanedustajan, Oulun kaupungin valtuutetun Riikka Moilasen työsuhde Pihjalalinnaan päättyi "ihmisroska"-puheiden vuoksi.

Pihlajalinnan Oulun Oy:n toimitusjohtajana työskennelleen Riikka Moilasen työsuhde yrityksen palveluksessa päättyy.

Moilasen työsuhteen päättyminen liittyy hänen käyttämään “ihmisroska” -sanaan, jota hän käytti maanantai-illan Oulun kaupungin valtuuston kokouksessa. Puheenvuoro liittyi kaupungin keskustan katujen siisteyteen.

Puheenvuorossaan hän peräsi sitä, “mitä Oulun kaupunki aikoo tehdä sille ihmisroskalle, jota siellä on yllättävän paljon, siis tarkoitan niitä vähäosaisia ihmisiä, jotka käyttävät ammattimaisesti alkoholia, huumeita, päihteitä ja ovat ottaneet Isokadun nyt kodikseen”.

Yhtiön mukaan Moilasen puheet eivät vastaa Pihlajalinnan arvoja, jotka eettisyys, energisyys ja ennakkoluulottomuus.

– Emme voi hyväksyä sitä, että Pihlajalinnassa työskentelevä johtaja puhuu apua tarvitsevista ihmisistä, kuten Moilanen puhui kaupunginvaltuustossa, Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Sairauksista ja elämäntilanteesta riippumatta jokaisen ihmisen elämä on arvokas ja ihmisarvo on loukkaamaton kaikissa tilanteissa, hän jatkaa.

Aaltosen mukaan Moilasen kanssa on keskusteltu asiasta maantali-iltana sekä tiistaiaamuna. Aaltonen kertoo, että työsuhteen päättymiseen on päädytty yhdessä.

Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajaksi on nimetty Pihlajalinnan strategisista hankkeista vastaava johtaja Juha Rautio, joka aloittaa tehtävässään heti.

Pyysi puheitaan anteeksi
Keskustan entinen kansanedustaja, nykyinen Oulun kaupungin kunnanvaltuutettu Riikka Moilanen pyysi puheitaan anteeksi heti maanantaina, kun asia nousi julkisuuteen.

Moilasen puheita kommentoi myös keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen omassa Twitter-päivityksestään.

Hän kirjoitti, ettei voi hyväksyä Moilasen sanavalintaa, koska se ei vastaa keskustan arvoja. Keskustalle kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, Pirkkalainen kirjoitti.

Myös keskustan valtuustoryhmä sanoutui irti Moilasen puheista heti maanantaina. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Jukka Kolmonen totesi Kalevan haastattelussa, ettei Moilasta olla erottamassa keskustan ryhmässä.

 

Menot