Uutiset

Piisamilakki päähän vasta kunnon pakkasella

Ensin ihmislasta pitää palella, jotta hän osaa arvostaa lämpimiä, luonnonmukaisia vaatteita.

Kettutyttöjä ja -poikia ei liiemmin enää parveile Pohjanmaan turkistarhojen liepeillä. Surkeaahan se olisikin näin pakkasella. Paleltuisivat poloiset farkuissaan.

Eläinaktivisti rähisee sitä vastoin tuskaansa kauppiaalle, joka rohkenee ottaa valikoimiinsa muitakin kuin tekoturkiksia. Yhdellä mielipideryhmällä ei ole oikeutta päättää muiden puolesta vapaaksi kutsutussa markkinataloudessa mitä saa myydä ja mitä ei.

Rohkeutta kauppiaat! Turkisfasismiin ei pidä alistua.

Kuulin muuten eräältä fiksulta nuorelta, että keinoturkisten teko se vasta maailmaa saastuttaakin.

Helsingissä on melkein aina kylmä, joten hienostorouvat ovat hakeneet elämäänsä lämpöä turkiksista. Mikseivät saisi? Pitäähän edes päivänä tai parina vuodessa saada näyttää todellinen varallisuuden mitta ja määrä.

Voitaisiinko pontevimpia tihutöistään kiinni saatuja turkisaktivisteja sijoittaa yhdyskuntapalveluun iäkkäimpien turkkia käyttävien rouvien kotiavustajiksi? Oppisivat siinä sivussa käytöstapoja ja mahdollisesti myös toista kotimaista kieltä.

Ilmastonmuutoshan tekee turkikset ajan oloon tarpeettomiksi. Minkkistoola on turhanaikainen kapistus vesisateella.

Turkisnuoret paljastivat todellisen karvansa tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa. He esiintyivät tuomiolla kasvonsa visusti peitellen. Rohkeutta riittää huudella törkeitä uhkauksia vaatekauppiaalle leppeinä kesäiltoina Helsingin kauniissa Kulosaaressa, mutta pupu menee pöksyyn, kun pitäisi seisoa suoraselkäisenä oman asian takana.

Hihattomassa hellepaidassa on mukava mekkaloida. Eipähän tarvitse kärvistellä pimeässä vöyriläisen minkkifarmarmarin tarhoilla tuhoja tekemässä.

Lämpöä nämä todellisuudesta irtaantuneet ja itseään etsivät nuoret mitä ilmeisimmin kaipaavat elämäänsä, joten annettakoon sitä heille.

Jaetaan häveliäille hupparinuorille alkuun pässinpökkimät villahousut. Vähän ne alkuun herkkää hipiää kutittavat, mutta eipähän tarvitse pakkasessa Espallakaan hyytävässä viimassa vapista. Unohtuu se kutinakin.

Epäilen tosin, ettei turkisnuoria ole koskaan kunnolla palellut. Isä ja äiti ovat kuljettaneet tila-autolla kouluun ja harrastuksiin. Ensin ihmislasta pitää palella, jotta hän osaa arvostaa lämpimiä, luonnonmukaisia vaatteita.

Paras takki kovalla pakkasella on ensiluokkaisella hanhenuntuvalla topattu. Ei ole kasvanut tehtaassa untuva, vaan ihminen on ottanut aineen talteen onnekseen ja tosi kylmissä paikoissa pelastuksekseen.

Jalkaan kuuluvat kunnon vuorilla varustetut paksupohjaiset nahkasaappaat ja päähän turkislakki. Näin lauhalla eli noin 30 pakkasasteessa riittää vielä villamyssykin.

Kunnon susilakki on harvinaisuus, vaikka aika moni hukka onkin näinä aikoina joutunut luopumaan henkikullastaan. Eläinystävä osaa arvostaa sutta niin luonnossa kuin päähineessäänkin.

Voi olla, että pakkasen vielä kiristyessä joudun kaivamaan pian isoisän pyytämistä piisaminnahkoista valmistetun perintöreuhkan. Sen lämpimämpää ei olekaan.

Päivän lehti

26.1.2020