Uutiset

Pikahälytyksellä maalitolppien väliin

HPK:n pelaava maalivahti vaihtui keskiviikkona viime hetkillä, kun ensin maaliin merkitty Eetu Laurikainen ei pystynytkään pelaamaan jääkiekkoliigan kamppailussa Turun Palloseuraa vastaan. Pitkästä aikaa tositoimiin Jere Myllyniemi ei kuitenkaan iltapäivällä tullutta pikahälytystä ihmetellyt, vaan torjui Kerholle 3–2 (0–0, 2–1, 0–1) -voiton voittomaalikilpailussa.

– Pelasimme mielestäni hyvää ja viisasta omaa peliämme. Totta kai paketti välillä aukesi ja tuli hölmöjä ylivoimahyökkäyksiä, mutta pääsääntöisesti pelasimme omassa päässä huolella. Parempi näin päin, että oli hommia, 33 kertaa torjunut Myllyniemi hymyili.

Voittomaalikilpailussa HPK-maalivahti oli ohittamaton. Hän torjui sekä Ilkka Pikkaraisen, Julius Vähätalon että Tadas Kumeliauskasin yritykset, ja Vojtech Polakin onnistuminen riitti Kerholle.

– En tiennyt, mitä pelaajat aikoivat yrittää. Siltä tuntui, että huonolla jäällä tulee nykyään aika paljon vetoja. Luottavaisin mielin lähdin torjumaan, ja mukava oli ottaa rankkareitakin kiinni.

Liigan sääntöihin tuli tälle kaudelle muutos. Aikaisemmin jäälle ajettiin jatkoajan jälkeen rankkareihin sopiva puhdas kaistale, mutta nykyään pelaajat joutuvat yrittämään maalintekoa kolmannen erän ja jatkoajan kuluttamalla jäällä.

– Uskoisin, että se on maalivahdille helpompaa. Pelaajalle on vaikeampaa lähteä harhauttamaan lumisella jäällä. Kiekko ei pysy niin varmasti mukana, joten siitä on varmaan veskarille etua, Myllyniemi puntaroi.

Ensimmäistä kauttaan HPK:ssa pelaavalle Myllyniemelle kausi ei ole ollut helppo, kuten se ei ole ollut koko joukkueellekaan. HPK:n seurajohto reagoi syksyllä hankkimalla Laurikaisen NHL-seura Edmonton Oilersin organisaatiossa, eikä Myllyniemelle tullut peliaikaa ennen keskiviikkoa.

– Ihan mukavalta tuntui pelata. Sitähän varten tässä koko ajan treenataan. Minulla on ollut paikka laittaa itseäni kuntoon ja odottaa paikkaa pelata. Joka päivä olen tehnyt hommia sen eteen, että kun se tulee, olen valmis. Tämä oli mielestäni jatkumoa pitkän aikaa sitten pelaamiin peleihini. Tulokset eivät olleet silloin niin mairittelevia, mutta työnteko oli ihan kohtalaista. Nyt olin vielä vähän fressimpänä, Myllyniemi arvioi.

Kokenut maalivahti on saanut syksyn aikana paljon kuraa päälleen.

– Kritiikkiä on tullut oikein kuorma-autollinen niskaan. Se on totta kai osa tätä hommaa ja otetaan vastaan. Omatkaan pelini eivät sujuneet alkukaudesta kovin hyvin, mutta muutenkin on ollut joukkueena vaikeaa. Veskaria on aina helppo syyllistää ja otan mielellään kaiken kuran niskaan, jotta joukkue saa keskittyä omaan tekemiseen, hän sanoi.

Eetu Laurikaisen kanssa Myllyniemen yhteistyö sujuu hyvin.

– Teemme esimerkiksi oheisharjoitteita yhdessä, kun muu joukkue tekee omiaan. Eihän se ollut Laurikaisen vika, että tänne tuli uusi maalivahti. Toisille ei kannata kiukkuilla, vaan tehdä omaa työtään paremmin ja sillä selvä, Myllyniemi muistutti.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui aiheesta Myllyniemeä.

– Alivoimaan olen tyytyväinen. Vastassa oli sarjan paras ylivoima, mutta selvisimme siitä. Iso kiitos täytyy antaa myös Jerelle. Hän tuli pikahälytyksellä pelaavaksi maalivahdiksi ja rankkarit kruunasivat homman hienosti, Arvonen kiitti.

Asiasanat