Uutiset

Pikkujoulut ja kynttilät

Anjalankoskella nelihenkinen perhe kuoli ehkä turhan takia, ja kenen on vastuu? Onnettomuus johtui ilmeisesti huolimattomuudesta tai tietämättömyydestä. Miksi näin, ilmeisesti valistus ei ole tavoittanut näitä henkilöitä.

Kun on näin paljon niin sanottuja uusavuttomia, vastuu on myös viranomaisilla: miksi ei lähetetä esimerkiksi televisiossa parhaaseen katseluaikaan tietoiskuja, joissa kerrottaisiin vaaroista, joita tuli aiheuttaa.

Anteeksi sanonta ”uusavuttomat”. Tarkoitan sillä sitä, että nykyihminen ei ole sinut tulen kanssa. On kaikki jo sähköisiä toimintoja ja esimerkiksi kynttilöistä ei tiedetä muuta kuin se, että ne ovat hienon näköisiä, kun ne palavat ja luovat tunnelmavalaistusta iltaan. Ei tiedosteta sitä, että niissä piilee iso vaara, jos tuli riistäytyy irti. Sitten käy näin, että ihmisiä kuolee.

Minun lapsuudessani oli kyllä parempi tuntuma tähän vaaraan. Olen syntynyt ennen sotia. Siihen aikaan oli ainoa valona päre, joka sytytettiin ja laitettiin hirren rakoon palamaan. Sitten tulivat karpiinilamput, jotka haisivat hirveälle ja räjähtelivät silloin tällöin, kunnes tulivat öljy lamput. Kuitenkin silloin tapahtui hyvin vähän onnettomuuksia, koska kaikki tiesivät näiden vaarallisuuden.

Eikö vakuutusyhtiöidenkin edun mukaista olisi, että onnettomuudet vähenisivät vai ajattelevatko ne niin, että kolhikaa pojat toisianne, nostamme sitten maksuja.

Muuraankulman äijä

Hattula

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic