Uutiset

Pikkumaan paras pikkula

Siisteydestään kuulu Singapore jakaa vuosittain Happy Toilet -palkinnon parhaalle käymälälle. Tänä vuonna tunnustuksen nappasi bensa-asema Caltex, joka oli muuttanut vessansa ”virkistyshuoneeksi”.

Vuoden vessateon palkitsee Singaporen käymäläyhdistys.

Caltexin wc:n vetonauloihin sisältyy useita automaattisia toimintoja kuten huuhtelu, saippuan annostelu, käsienpesu ja hiustenkuivain. Tämä on kuitenkin vasta alkua.

– Kyse ei ole ainoastaan puhtaudesta vaan myös ergonomiasta. Esimerkiksi matkaa käsienpesualtaalta käsien kuivauspuhaltimelle on lyhennetty. Näin lattialle päätyy vähemmän vettä, ylistää käymäläyhdistyksen presidentti Jack Sim.

Caltexin bensa-aseman vessojen kunto myös tarkastetaan tunnin väliajoin.

STT-DPA

Ozzy käsikähmässä voron kanssa

Ozzy Osbournelle sattuu ja tapahtuu. Raskaan rockin vokalisti ja tv-tähti keekoili juuri MTV Video Music Awards -gaalassa, ja kohta perään hän joutui käsikähmään ryöstäjän kanssa.

Kaksi voroa murtautui Ozzyn maalaiskotiin varhain maanantaina Britannian Buckinghamshiressä. Ozzy onnistui saamaan toisen ryöstäjän kiinni, mutta 55-vuotiaan staran voimat eivät riittäneet roiston pidättelemiseen.

Varkaat saivat saaliikseen suuren määrän koruja. Niiden arvoa laskettiin vielä tiistaina.

Ozzy tai hänen vaimonsa Sharon eivät loukkaantuneet ryöstössä. Perheen lapset eivät olleet paikalla.

Osbourne on vieläkin toipilaana turmasta, joka sattui vuosi sitten. Tuolloin Ozzy onnistui kaasuttelemaan mönkijänsä nurin ja vahingoitti muun muassa selkänikamaansa.

STT-Reuters

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic