Uutiset

Pikkuvauva siepattiin sairaalasta Kokkolassa – asialla oletettu isä ja tämän sisko

Sairaalan mukaan nykyiset turvallisuustoimet ovat riittävät
Kuva: Jani Suhonen
Kuva: Jani Suhonen

Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla siepattiin sairaalasta vauva, joka on jo saatu takaisin. Pohjanmaan poliisin mukaan vauva oli puolentoista vuorokauden ikäinen.

Poikavauva vietiin synnytysosastolta huhtikuun 17. päivänä ilman äidin suostumusta. Teosta epäillään vauvan oletettua isää ja tämän siskoa.

Poliisi kertoo, että vauva löytyi seuraavana päivänä hyväkuntoisena Haapavedeltä yksityisasunnosta. Sosiaaliviranomaiset ottivat vauvan huostaan nopeasti, minkä jälkeen lapsi vietiin Kokkolan keskussairaalaan.

Tutkinnassa rikosnimikkeenä on törkeä vapaudenriisto, ja poliisin mukaan tutkinnan aikana ”pari henkilöä” on ollut kiinniotettuina. Poliisi ei kuitenkaan kerro tapauksen yksityiskohtia julkisuuteen, koska esitutkinta on kesken.

Jutun osapuolet ovat pohjoispohjanmaalaisia.

 

Soite tyytyväinen henkilökunnan toimiin

 

Ilmoituksen hätäkeskukseen teki synnytysosaston henkilökunta. Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän Soite kertoo tiedotteessaan, että henkilöstö toimi tilanteessa asianmukaisesti ja noudatti ohjeistusta.

–  Tapahtuman kulku on käyty välittömästi läpi talon johdon ja turvallisuushenkilöstön kanssa. Todettiin, että nykyiset turvallisuustoimet ovat riittävät, eikä tapaus aiheuta uusia toimenpiteitä sairaalan turvallisuuteen, tiedotteessa todetaan.

Soite ei kommentoi tapausta enempää poliisitutkinnan ja potilaan yksityisyyden suojaamiseksi.

Päivän lehti

3.7.2020