Uutiset

Pilvinen sää piti purjekoneet maassa Räyskälässä

Purjelennon SM-kisoissa Räyskälässä ei päästy tiistaina taivaalle. Jo maanantaina lähestynyt rintama liikkui hitaasti pohjoiseen, aiheuttaen yhtenäisen pilvikaton ja purjelentokelvottoman sään. Kilpailut jatkuvat tehtävänannolla keskiviikkona kello 10.

Kahden lentopäivän jälkeen Racing-luokan kärjessä lentää Porin Ilmailukerhon Markku Kuusisto (koneen tunnus PI). Hänellä on koossa 1945 pistettä.

Toisena kolmatta kisapäivää odottaa Hämeenlinnan Ilmailukerhon Aku Jaakkola (AJ) 1920 pisteellään. HIK:n piloteista seuraavina ovat Harri Hirvola (EH) ja Olli Teronen (OT).

SM-kisoihin kansainvälistä väriä tuovat juhannuksen jälkeen sunnuntaina käynnistyviin MM-kisoihin harjoittelevat ulkomaalaiset lentäjät. Racing-luokassa mukana ovat Australian Matthew Gage ja Japanin Makoto Ichikawa. Gage on pisteissä 13. ja Ichikawa 18.

Kerholuokassa SM-kisat on parhaiten aloittanut Nuorisoilmailijoiden Kristian Roine (VA) 1158 pinnallaan. Seuraavina ovat Mikko Nikunen (MN) ja brittipilotti Tim Milner (VS). Nikusen pistemäärä on 991 ja Milnerin 775. (HäSa)

Asiasanat