Uutiset

Pinja Karhunen heitti kiekon lajivoiton

Hämeenlinnan Tarmon Pinja Karhunen, 18, oli hyvässä heittovireessä Janakkalan Gamesin avauspäivänä. Tauoton sade latisti kisoja ja aiheutti useita poisjääntejä.

Karhunen heitti kiekon N19:n voittoon tuloksella 42,82 ja ylitti ainoana 40 metrin rajapyykin.

– Olen tyytyväinen. Tämä oli paras sadekisani ikinä. Kiekko tahtoi lipsua kädestä ja kiekkoa täytyi kuivata monta kertaa, ennätyksestään 42,92 vain reilun metrin jäänyt Karhunen sanoi.

Karhunen tavoittelee 45 metrin kaarta tänä kesänä. Hän heitti ennätyksensä Kokemäen kiekkokarnevaaleilla.

– Olen tällä kaudella erikoistunut kiekonheittäjäksi. Mitalin haluaisin nuorten SM-kisoista. Taidan olla tilastotuloksissa sijoilla 4–5. Treenaan päivittäin jotain niin talvella kuin kesälläkin.

– Tykkään heittää useasti viikossa. Pystyn heittämään kovia heittoja yli kymmenen kertaa treeneissä, lyseon lukion urheilulinjalta puolentoista vuoden päästä kirjoittava Karhunen kertoii.

Johannes Kerälä ja Miikka Kelo valmentavat Karhusta.

Janakkalan Janan Iikka Alinque, 16, sai säilytettyä hyvän hyppytasonsa, sillä hän hyppäsi neljännellään M17:n kolmiloikan voittajaksi tuloksella 13,60. Hän loikki jokaisen hypyn vastatuuleen.

– Paikat olivat kunnossa pitkälle hypylle. Hyppyradalla oli paljon lätäköitä ja jatkuva vastatuuli. Luultavasti oli kauden pahimmat olot, selvitti lajivoittaja Alinque.

Alinque loikki Vantaan aluekisoissa tiistaina oman ennätyksensä 13,96.

– Olisi pitänyt hypätä kuusi senttiä pidemmälle, että olisin päässyt Kalevan kisoihin. Tähän kisaan tulin hakemaan 14 metrin loikkaa. Puolet kesästä on vielä aikaa metsästää sitä.

– SM-kisoissa tavoitteena on mitali sekä kolmiloikassa että pituudessa. Olen kolmiloikassa tilastonelonen ja kaksi seuraavaa on kymmenen sentin sisällä. Kaksi parasta pääsee Ruotsi-maaotteluun Tampereelle, Alinque sanoi.

Tervakoskelainen on maanantaina syntyneellä ennätyksellään 665 pituuden tilastokolmonen.

– Aloitin kolmiloikan vasta viime kaudella, jolloin hyppäsin 13,22, joten ennätys on parantunut jo lähes metrin. Voitin viime kaudella SM-hopean pituuden M16-sarjassa, Alinque kertoi.

Janan Hilma Koskinen vei N19:n moukarin tuloksella 48,33. Hän jäi vain 22 senttiä maanantaina syntyneestä ennätyksestään.

– Rinki oli liukas, mutta sadekelit ovat parempia minulle. Liukkaus ei haittaa, vaan se auttaa heittämistä. 50 metriä on kesän tavoite. Elokuun alun nuorten SM-kisat Lappeenrannassa ovat tähtäimessä, Koskinen sanoi.

Koskinen voitti 14-vuotiaiden SM-kultaa parikilpailussa yhdessä Laura Mäyrän kanssa. He voittivat myös vuotta myöhemmin SM-hopeaa.

Koskinen heitti maanantaina aluemestaruuskisoissa kakkoseksi ennätyksellään 48,55.

– Lähden syksyll�� opiskelemaan elintarviketieteitä Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteelliseen tiedekuntaan, kevään ylioppilas kertoi.

Janan Sanni Kuparinen heitti N17:n kiekon lajivoittoon tuloksella 37,00. Tarmon Aleksi Yrjölä voitti M17:n kuulan tuloksella 12,22. Tarmon Reetta Juurakko vei N17:n kuulan, 11,95. HÄSA

Asiasanat