Uutiset

Pinjaa jännitti stadionilla, hyvä fiilis jäi

Hämeenlinnan Tarmon kiekonheittäjä, 16-vuotias Pinja Karhunen piti tyttöjen Suomi–Ruotsi-maaottelussa pitkään kolmatta sijaa 40,48 metrin heitollaan. Ruotsin Lovisa Sjöstrand kiskaisi kuitenkin viimeisellään 32 senttiä paremmaksi.

Kisan voitti Suomen Krista Uusi-Kinnala 43,29 metrin heitollaan, ja toiseksi sijoittui Ruotsin Amanda Homberg 41,95 metrin vedollaan. Pisteet lajista tulivat Suomelle 6–5.

Karhunen kertoo jännittäneensä kilpailemista olympiastadionilla, mutta kokemus oli hänen mielestään hieno. Tämän kesän ennätyksellään 43,66 hän olisi voittanut koko kisan, mutta hän oli tyytyväinen, että sentään 40 metrin raja ylittyi.

– Kilpailusta jäi hyvä fiilis, vaikka heittoni olivat tosi huonoja. Tekniikka oli sekaisin, mutta olen silti tyytyväinen. Pääasia oli, että voitimme lajin Suomelle, hän tuumasi kisan ratkettua.

Kiekonheiton lisäksi Karhunen harrastaa tosissaan kilpahiihtoa.

– Lajit palvelevat toisiaan, vaikka voimaharjoittelu niissä onkin erilaista. Vielä ensi talven voin harrastaa kumpaakin, mutta sen jälkeen täytyy varmaan valita toinen. Vielä en tiedä yhtään, kumpi se on, hän naurahtaa.

Tulevaisuuden tavoitteita ja haaveita miettiessä��n Karhusella siintää silmissä jotakin suurta.

– Haluaisin joskus päästä olympialaisiin.

Kerälän valmennuksessa

Karhusta valmentaa entisen kiekonheiton nuorten EM-mitalisti Johannes Kerälä. Valmentaja kuvailee suojattiaan hyvin lahjakkaaksi urheilijaksi.

– Pinja on osannut pienestä asti heittää, monella tätä sitä taitoa ei ole. Tekniikkaa pitää kuitenkin vielä kehittää, Kerälä sanoo.

Valmentajansa opein Karhunen on mennyt tänä kesänä kovasti eteenpäin. Kerälän mukaan hänellä on eväitä päästä ihan huipulle, ja maaottelu on hyvää oppia pitkällä matkalla tavoitteeseen.

– Pinja on hyvä ja tunnollinen harjoittelija, ja hänellä on hyvät kilpailuhermot. Nopeudessa ja voimassa on vielä parannettavaa, mutta hänellä on hyvät mahdollisuudet Suomen kärkitasolle. Tie on kuitenkin pitkä. (HäSa)

Asiasanat

Menot