Uutiset

Pinnat lähtivät lahjana

HPK pelasi hyvän ensimmäisen erän (25–15) Oriveden Ponnistusta vastaan lentopallon naisten Mestaruusliigan lauantaisessa ottelussa Hämeenkaaressa.

Toista erääkin Kerho johti lupaavasti 12–8. Sen jälkeen kotijoukkueen peli ikään kuin pysähtyi. OrPo sai juonesta kiinni ja rynnisti lopulta ansaittuun voittoon.

HPK peluutti lauantaina koko arsenaaliaan. Mistään ei silti tahtonut tulla mitään, kun peli oli lapasesta lähtenyt. Joukkue teki alokasmaisia virheitä, joista vastustaja ei voi olla rankaisematta. Kerhon nosto romahti ja oma syöttö kääntyi helpoksi. OrPo oli näillä kummallakin osa-alueella edellä. Se syötti peräti 15 ässää.

OrPon alkukausi on ollut vaikea. Nytkin sille oli käydä kylmät kolmannessa erässä. OrPo johti erää jo 24–20, mutta lopullista niittiä se venytti. Kerho kipusi jo rinnalle ja sitten mentiinkin jatkopalloille. Pelille tyypillisesti erä ratkesi HPK:n nostovirheeseen ja Eeva Puukan ässäsyöttöön.

Serbit lähtevät, Konecna tulee

HPK lähti joulutauolle tappio niskassaan. Joukkueen serbit Sonja Klisura ja Nevena Iricanin lähtivät puolestaan tykkänään Mestaruusliigasta. Kerho on purkanut Klisuran ja Iricaninin sopimukset.

Sitä ei voi pitää suurena yllätyksenä. Kumpikaan ei ole onnistunut HPK:n paidassa niin kuin ulkomaan avuilta sopii odottaa. Näyttöpaikkoja kummallakin on ollut riittävästi, mutta hyvästä pelistä on näkynyt harvakseltaan vain pieniä pilkahduksia

Ymmärrettävästi lauantainen ottelu ei ihmeemmin Klisuraa ja Iricaninia sytyttänyt. Harva jaksaa painaa sata lasissa työnantajalleen, kun potkut ovat jo tiedossa.

HPK:n valmentaja Kai Stenius ei laittanut lauantain tappiota serbiensä piikkiin ja turhaa se olisikin ollut. Koko joukkuehan kentällä mamoili. Toisaalta Klisura ja Iricanin pääsivät peliin mukaan vasta siinä vaiheessa, kun Kerhon peli oli jo hyvän aikaa ollut pirstaleina.

Sen Stenius toki myönsi, ettei välttämättä ole ollut helppoa motivoida pelaajia, joiden sopimus on purettu.

HPK pelaa seuraavan kerran 29. lokakuuta Rovaniemellä Woman Volleyta vastaan. Siinä joukkueella on mukana jo uusi ulkomaalaisvahvistus. Viime kaudella mestari-Viestin puolesta pinnoja takonut slovakki Martina Konecna liittyy Kerhon joukkueeseen joulun jälkeen.

”Oikein meille”

– Tämäkin tappio oli oikein meille, tuumi Stenius pelin jälkeen.

Hän oli tyytyväinen ensimmäiseen erään ja 19 torjuntapisteeseen.

– Salla Karhu oli ensimmäisen erän loistava. Hänkin sitten hyytyi niin kuin muutkin, valmentaja jatkoi.

Steniusta selvästi kismitti joukkueensa pelokas pelaaminen.

– Kun tulee virhe, peli jostain syystä murenee.

Valmentaja kaipaa Kerhoon johtajuutta, jota OrPolla edustaa etenkin passari Jenni Hiltunen.

– Hän yksinkertaisesti puhui meidän pelaajat suohon. Olin itse samanlainen pelaaja. Nyt yritin vastata ja puolustaa pelaajia, mutta valitettavasti en pääse kentälle.

OrPo taisteli

Hävityn ensimmäisen erän jälkeen OrPo löysi komean taistelufiilingin. Se todella halusi voittaa ja sai armottomasta yrityksestään kauniin palkinnon.

OrPon peli kääntyi toisessa erässä, kun joukkue vaihtoi keskipelaajaa: nuori Saara Lepistö tuli Erin Littlen tilalle. Ratkaisijan viittaa kantoivat kuitenkin eniten passari Hiltunen, Hämeenkaaressa melkein aina onnistuva Anni Mäkinen, Eeva Puukka ja loistavasti puolustanut libero Saana Koljonen.

Unohtaa ei sovi virolaista Anu Ennokia, joka paransi huimasti loppua kohden. HPK pommitti syötöillään Ennokia 49 kertaa, mutta se virolaista haitannut.

– HPK auttoi meitä, mutta se ei ota yhtään pois pelaajiltamme. Olemme olleet tällä kaudella sillassa ja nytkin oli tuollainen ensimmäinen erä. Pelaajat kuitenkin taistelivat, taistelivat ja taistelivat – ja voitimme, kiitti OrPon valmentaja Tuomas Alatalo omiaan ihan aiheesta. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic