Uutiset

Piristysruiske pienille potilaille

Kanta-Hämeen keskussairaalan aulassa parveili perjantaina valkotakkista henkilökuntaa ja asiakkaita lähes ruuhkaksi asti, kun ”kummiyhtye” Haloo Helsinki! heitti akustisen keikan Lastenklinikoiden kummien ja Kanta-Hämeen keskussairaalan kahdeksanvuotisen yhteistyön sinetiksi.

Kuukausia radiokanavien tehosoitossa olleesta Maailman toisella puolen -hitistä kaikkien tuntemaksi noussut yhtye on tehnyt ahkerasti hyväntekeväisyyskeikkoja. Olipa yhtyeen 200. esiintyminen viime syksynä Elämä lapselle -konsertissa Hartwall Areenalla.

-Hienoa, miten omalla musiikilla pystyy auttamaan ja tuomaan positiivista fiilistä. Tämäkin esiintyminen oli meiltä pieni vaiva, mutta iso juttu monelle pienelle potilaalle, kitaristit Jere ja Leo juttelivat keskussairaalan keikan jälkeen.


Varat vauvaperhetyöntekijän koulutukseen

Perjantaina Lastenklinikan kummit julkaisi tekemänsä rojaltisopimuksen AinaCom Oy:n kanssa.

Aina lahjoittaa 1. helmikuuta 2012 ja 31. tammikuuta 2013 välisenä aikana tilatuista uusista, vähintään 10 megabitin laajakaistaliittymistä ja Aina Täysi-Q -mobiililiittymistä 5 euroa Lastenklinikan kummeille.

Rojaltisopimus on laatuaan ensimmäinen, jonka tuotto ohjataan Kanta-Hämeen keskussairaalan hyväksi. Tuotoilla koulutetaan keskussairaalan henkilökuntaan kuuluvasta sairaanhoitajasta vauvaperhetyöntekijä, joka tukee keskoslapsen perhettä lapsen elämän ensimmäisinä kuukausina.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on vuosittain hoidettavana noin 50 keskosta, joiden vanhemmista lähes puolet tarvitsee erityistä tukea.

Sairaanhoitopiirin alueen perheiden nuorimmat keskoset syntyvät Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, josta vauva siirretään hoitoon Hämeenlinnaan pian kriittisten ensimmäisten päivien jälkeen.

-Näiden lasten vanhemmista huomaa, että heitä jännittää ja pelottaa valtavasti, jos lapsi syntyy jopa alle kilon painoisena. Siinä on todella rankkoja kuukausia edessä, joiden aikana vanhemmat tarvitsevat runsaasti tukea. Kotiutuminen onnistuu paljon paremmin, jos tuttu ja turvallinen hoitaja on tukena kaikissa vaiheissa, osastonhoitaja Marja Koljonen kertoo.

Yhden vauvaperhetyöntekijän koulutus kestää noin vuoden ja maksaa 4000-5000 euroa.

Keskussairaalassa ei ole ollut ainuttakaan keskoslasten perheiden tueksi koulutettua vauvaperhetyöntekijää noin kahteen vuoteen.

-Haluamme hämeenlinnalaisena toimijana ohjata keräämämme varat paikallisosastolle ja auttaa kotikaupunkimme uusia kaupunkilaisia elämän ensi askeleille, Ainan myyntipäällikkö Tomi Hanka perustelee lahjoituskohdetta.

Lastenklinikoiden Kummit ry keräsi viime vuonna 1,6 miljoonaa euroa Suomen viidelle yliopistolliselle lastenklinikalle sekä lastentautien tutkimussäätiöille. Ensi vuonna yhdistys viettää 20-vuotisjuhlaansa.

Hämeen Sanomat ja Ainacom Oy kuuluvat Aina Group -konserniin. (HäSa)