fbpx
Uutiset

Pirkanmaalla kokoomus vei voiton SDP:stä – alueen äänikuningas ex-pormestari Lauri Lyly

Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja nykyinen Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen oli yksi Tampereen ääniharavoista.
Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja nykyinen Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen oli yksi Tampereen ääniharavoista. Lehtikuva/Markku Ulander

Pirkanmaalla aluevaalien suurimmaksi puolueeksi kohosi kokoomus ennen pääministeripuolue SDP:tä. Kokoomuksen ääniosuudeksi muodostui 25,8 prosenttia, kun kaikki äänet oli laskettu. SDP sai Pirkanmaalla 22,1 prosenttia äänistä.

Kolmanneksi suurin oli perussuomalaiset 11,7 prosentilla ja neljäs vasemmistoliitto 10,7 prosentilla. Vihreitä tuki 10,0, keskustaa 9,5 ja kristillisdemokraatteja 5,9 prosenttia äänestäjistä.

Liike Nyt ylsi 1,5 prosenttiin ja Valta kuuluu kansalle 1,4 prosenttiin äänistä. Kumpikin puolue sai yhden paikan Pirkanmaan aluevaltuustoon. Liike Nytin läpimenijä on puolueen varapuheenjohtaja Karoliina Kähönen, ja Valta kuuluu kansalle -puolueen aluevaltuutetuksi valittiin yrittäjä Kari Virtanen.

Alueen ääniharaviksi kohosivat Tampereen entinen pormestari Lauri Lyly (sd.) ja nykyinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.).

Myös kansanedustajat Ilmari Nurminen (sd.), Anna Kontula (vas.) ja Sari Tanus (kd.) keräsivät paljon ääniä.

Tamperelainen pääministeri Sanna Marin (sd.) ei ollut ehdolla aluevaaleissa.

Kokoomus sai Pirkanmaan aluevaltuustoon 21 ja SDP 18 paikkaa. Pirkanmaalta valittiin kaikkiaan 79 aluevaltuutettua. Heistä 39 eli noin puolet tulee Tampereelta.

Pirkanmaan äänestysprosentti oli 49,4.

 

Menot